Pritisnite enter da počnete pretragu.

MODNI I DRUGI UTICAJI (ili kruženje MODE u prirodi?)

Sećam se svoje tetke Lidije i njene pasije da s vremena na vreme istražuje bakin šifonjer (zapravo starinski ormar svoje tetke, a moje bake Dafine). Meni je to bila avantura par excellence. Bakin šifonjer ličio je na kabinu vremenske mašine a ja na oduševljenog svedoka tetkinih transformacija kroz modu šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina. Bila je to čista retro-avangarda…

Pročitaj više

Siguran put do KANDIDE – Bele napasti koja se hrani šećerom, našom tugom i anksioznošću

KANDIDA VOLI KAD NE VOLITE SEBE. Ona je poput zavidne prijateljice koja se raduje vašoj nesreći, osluškuje vaše misli i hrani ih mrakom i negativnošću. Uživa kad sami sebe kudite, ismevate i sabotirate. Nemojte joj to zadovoljstvo priuštiti, prihvatite već jednom sebe!

Pročitaj više

Ahilova peta na bakin način

Vunene bakine čarape – moj vesnik hladnog doba godine, moj must have iliti obavezni aksesoar za poznu jesen, zimu i rano proleće. Odlične su da zagreju moja nikad dovoljno topla stopala, poput dodira bakinih debelih mekanih dlanova u kojima je moje dečije stopalo raslo i razlivalo se od toplote bakinih dlanova, sklopljenih u školjku…

Pročitaj više

Hajde da rastemo sa knjigama!

Knjige se vole na poseban način. Verujem da ta vrsta ljubavi počinje od ranog detinjstva i ne prestaje nikada, čak i onda kad nismo mnogo posvećeni čitanju zbog raznih životnih okolnosti, negde u nama postoji čežnja za magičnim trenucima prepuštanja dobroj knjizi… Čitanje je neka vrsta boravka u fiktivnoj oazi.

Pročitaj više

BIRAM da NE brinem

Znajte da ste na dobrom putu ukoliko vam misao o vremenu koje tek dolazi izaziva lepe i prijatne senzacije, to je vizualizacija i ona je moćan alat za kreiranje željene budućnosti. Da bismo mogli da uživamo dok maštamo o budućnosti, moramo znati da zaustavimo nemir i brigu, jer samo smiren um može kreirati pozitivne slike.

Pročitaj više

Poželimo dobrodošlicu godini Pacova, neka bude kao Mickey Mouse – čista radost i igra!

Šta nas toliko privlači kod Mikija Mausa i zašto je on toliko poseban? Ovaj vremešni i omiljeni crtani drugar 2018. godine proslavio je okruglu brojku, tačno 90 godina od prvog pojavljivanja. Može se naći podatak da je u svetu čak poznatiji i od samog Deda Mraza!

Pročitaj više

Danas nam je divan dan, jer slavimo – Život!

Danas je 22. januar, poznat kao Celebration of life day, odnosno Dan slavljenja života. Naravno da je svaki novi dan kome svedočimo prilika i razlog za sreću i zahvalnost, ali danas želimo da to bude specijalno dobar dan, dan kada izjavljujemo ljubav životu! A kako se najbolje pokazuje ljubav, svakako – delima!

Pročitaj više

Niko te ne može poniziti osim uz tvoju dozvolu

Drugi nas vide onako kako mi sebe vidimo. Ako i odglumimo da smo jači nego ono kako se trenutno osećamo, to znači da u nama uistinu i ima snage i da umesto što je trošimo kako bismo druge ubedili smo ok, bolje je poverovati u sebe i postati pobednik sopstvenih slabosti i ograničenja.

Pročitaj više

Čika Jova Zmaj – danas!

Njegova “Riznica pesama za decu” koju je priredila Mira Alečković ostala je za mnoge asocijacija na bezbrižne dane detinjstva dok smo ušuškani pored bake slušali stihove i uživali u predivnim ilustracijama koje i danas pamtimo, devojčica Juca i jabuke, Mali konjanik, ljuta reduša koja bije bitku sa nevaljalim mišem ili Pačija škola.

Pročitaj više

Život se ne mora razumeti da bi se voleo

Da li veruješ u unapred nacrtanu liniju života za svakog od nas, ili si uveren da tu liniju sami definišemo svakom svojom odlukom? Šta ćeš reći ako ti kažem da smer i zakrivljenost te linije zavise od misli koje se roje u našoj glavi, od njihovog potencijala za akciju, od energije koja se kreira oko njih a potom utiče na svaki naš potez.

Pročitaj više

Uspeh sada – moguće je!

Koncept jednostavan za razumevanje i iskrena namera autroke da čitaocu pomogne na putu samoposmatranja i preobražaja čine ovu knjigu odličnim učiteljem, saveznikom i podsetnikom za sve koji su svesni značaja rada na sebi i mogućnosti koje istrajnost u tome donosi kao rezultat, ili su na pravom putu da to spoznaju.

Pročitaj više