Pritisnite enter da počnete pretragu.

Politika privatnosti

Poslednji put ažurirano – 7. novembar 2018. godine

  1. Naša posvećenost privatnosti: Ova Politika privatnosti objašnjava kako Fondacija Novak Đoković (takođe pod nazivom The Novak Djokovic Foundation (UK) Limited i ‘Novak Djokovic Foundation’, ustanovljene entitete u drugim krajevima sveta, identifikovane sproradično na našoj internet stranici na https://novakdjokovicfoundation.org (‘internet stranica’), sa napomenom da su ti entiteti pojedinačno odgovorni za prikupljanje i obradu ličnih informacija), (‘mi’, ‘nama’ i ‘naš’ se u skladu sa tim tumači) koristi i štiti vaše lične podatke koje smo prikupili ili koje ste nam vi dostavili, kroz vašu interakciju na ovoj internet stranici ili na neki drugi način.
  2. Izmene Politike privatnosti Naša Politika privatnosti može povremeno biti ažurirana, zato vas molimo da proverite da li ste upoznati sa najnovijom verzijom. Potrudićemo se da postavimo informacije o datim promenama koje se odnose na primenu Politike privatnosti najmanje 30 dana pre nego što ih primenimo. Takođe, trebalo bi s vremena na vreme da proverite i ostale uslove koji se odnose na vašu upotrebu ove internet stranice.
  3. Lični podaci koje sakupljamo – Vaši lični podaci mogu biti prikupljeni na različite načine, na primer:
      1. ako ste nam dostavili vaše lične informacije prilikom korišćenja ove internet stranice
      2. ako ste nam dostavili vaše lične informacije u procesu prijave da nas podržite, prilikom informisanja o našim aktivnostima ili događajima ili prilikom prijave za učešće u nekom od naših projekata
      3. ako prisustvujete nekom od naših dogadjaja
      4. ako pošaljete upit ili aplicirate vezano za nastavak profesionalne karijere kod nas u organizaciji
      5. ako se pretplatite na našu listu kontakata kako biste dobijali biltene (newsletters) i druge elektronske poruke od nas;
      6. ako se registrujete na našoj blog platformi i pišete za nas
      7. ako nas kontakirate povodom nekog upita ili problema vezanog za našu internet stranicu;

Vrsta ličnih podataka koje sakupljamo uključuju vaše ime, prezime, adresu e-pošte i druge informacije koje se tiču lično vas, a koje ste izabrali da nam dostavite. Takođe, mi možemo da prikupimo informaciju o vašem korišćenju naše internet stranice (na primer, URL sa kojeg ste došli na našu stranicu, tip operativnog sistema i koje stranice ste posetili tokom vašeg boravka na našoj stranici). Za više informacija o načinu na koji to radimo, molimo vas pogledajte odeljak ‘Kolačići’ ispod.

Takav tip podataka u ovoj Politici privatnosti se naziva ‘Lični podatak’

  1. Korišćenje ličnih podataka Možemo koristiti vaše lične podatke u sledeće svrhe:
      1. kako bismo vam pružili pristup našoj internet stranici, kako bismo održavali i poboljšavali našu internet stranicu;
      2. u svrhu direktnog marketinga (uključujući promociju rada Originala ili komunikacije vezano za neki događaj koji priređujemo). Nakon vašeg jasnog pristanka, a u skladu sa zakonima na snazi, mi vas možemo kontaktirati u te svrhe elektronskim putem (na primer preko e-pošte ili preko društvenih mreža). Napomena: Ako želite da ažurirate vaše lične podatke ili da prestanete da primate ovu vrstu komunikacije molimo vas da nas kontaktirate putem adrese koju možete naći ispod u odeljku Kontakti;
      3. kako bismo vas obavestili i slali vesti o nama ili nekom projektu, kampanji ili događajima koje priređujemo ili planiramo;
      4. kako bismo obradili vaše prijave za posao koju ste nam poslali
      5. kako bismo vas pozvali da učestvujete u anketama i istraživanjima;
      6. Takođe, s vremena na vreme, možemo koristiti vaše lične podatke i u druge svrhe, nakon što ste na to izričito pristali

  2. Zakonske regulative – Mi prikupljamo i obrađujemo vaše lične podatke u saglasnosti sa primenjenim zakonima koji regulišu privatnost podataka i njihovu zaštitu. Ovo uključuje Uredbu EU o opštoj zaštiti podataka 2016/679 (U daljem tekstu: GDPR), kao i sve nacionalne zakone sa ciljem da implementira, dopuni, izmeni ili zameni GDPR s vremena na vreme i druge zakone sličnog tipa koji mogu biti primenjeni na teritoriji gde mi poslujemo i prikupljamo i obrađujemo lične podatke.
  3. Otkrivanje ličnih podataka trećim licima – Mi nikada ne prodajemo, ne trgujemo i ne iznajmljujemo vaše lične podatke. Mi nećemo pružiti vaše lične podatke trećim licima bez vašeg znanja. Jedini izuzetak od ovog pravila je u slučaju da nas zakon na to obavezuje i kada ne smemo o tome da vas obavestimo (npr. u slučaju policijske istrage). Ako smo pravno u mogućnosti, uvek nam je cilj da osiguramo da lične podatke koriste jedino treća lica u zakonite svrhe i u saglasnosti sa ovom Politikom Privatnosti

    Trebalo bi da znate da zakonska zaštita ličnih podataka prema važećim zakonima u Sjedinjenim Američkim Državama, Srbiji i drugim zemljama van EU možda nije ekvivalentna nivou zaštite koju pruža legislativa EU. Ipak, u svim slučajevima, lični podaci će biti dostupni samo osoblju, volonterima i izvođačima radova koji su u obavezi da tretiraju lične podatke u skladu sa standardima privatnosti koje objašnjava ova Politika i primenjivani zakon.

      1. Podaci dece – ova internet stranica je namenjena za upotrebu odraslima, ne deci. Molimo vas obratite pažnju ako imate manje od 18 godina i koristite ovu internet stranicu, morate dobiti saglasnost vašeg roditelja ili saradnika za obradu vaših ličnih podataka pre nego što nam dostavite bilo koje lične detalje.
      2. Bezbednost i zaštita ličnih podataka – koristimo prikladne tehničke i organizacione bezbednosne mere kako bismo zaštitili vaše lične podatke od pristupa neautorizovanih pojedinaca i protiv nezakonite obrade, slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Takođe nastojimo da preduzmemo sve korake kako bismo zaštitili lične podatke od eksternih pretnji. Međutim, uvek su prisutni potencijalni rizici kada se šalju informacije preko javnih mreža ili prilikom korišćenja javnih kompjutera i ne možemo 100% da garantujemo bezbednost otkrivenih ili prenošenih podataka preko javnih mreža.
      3. Čuvanje podataka – Kriterijumi koje koristimo za čuvanje podataka su zasnovani na ciljevima zbog kojih podatke i prikupljamo, kao i na zakonskim obavezama i uputstvima izdatim od strane relevantnih regulatornih tela (kao što je Kancelarija Poverenika za zaštitu podataka u Ujedinjenom Kraljevstvu (UK Information Commissioners Office)).

U vezi sa zadržavanjem ličnih podataka za direktni marketing, lične podatke čuvamo dokle god je to u skladu sa zakonom i upustvima izdatim od strane nadležnih regulatornih organa na relevantnim teritorijama. Lične podatke koji više nisu neophodni u radu Originala, brišemo iz baze podatka ili označavamo vaše podatke kao ‘ne kontaktirati’ ako vi naznačite da ne želite da vas kontaktiramo u budućnosti.

  1. Naša politika kolačića Prilikom korišćenja naše internet stranice pristajete na korišćenje „kolačića“ i sličnih tehnologija koje mogu da prate vašu aktivnost. Kolačići su mali delovi informacija koje naš internet server šalje internet pretraživaču (npr. Internet Explorer, Safari, Google Chrome, Firefox) na računaru ili uređaju sa kog pristupate našoj internet stranici. Oni nam omogućavaju da prikupimo informacije o vašem uređaju i internet aktivnosti.

    Upotreba nekih od ovih kolačića nije strogo neophodna za rad ove internet stranice, ali nam omogućava da vam pružimo bolje iskustvo u pretraživanju. Kolačići mogu biti obrisani ili blokirani promenom podešavanja vašeg internet pretraživača, međutim, u tom slučaju neke funkcije internet stranice neće funkcionisati kako je predviđeno ili nećete biti u mogućnosti da pristupite određenim delovima internet stranice. Informacije prikupljene kolačićima se neće koristit za identifikaciju ličnosti pojedinaca, a podaci koji se odnose na obrasce korišćenja internet stranice se nalaze pod našom kontrolom. Ovi kolačići će se koristiti u sledeće svrhe:

      1. radi poboljšanja upotrebljivosti internet stranice;
      2. kako bi vaš uređaj ili računar ostao zapamćen između sukcesivnih poseta; i
      3. kako bi bile sprovedene anonimne statističke analize radi unapređenja funkcionalnosti ove internet stranice ili drugih usluga koje se nude putem internet stranice.

Ova internet stranica koristi i Google analitiku (Google Analytics) za čuvanje informacija koje šaljete serveru kada posetite internet stranicu. Ove informacije uključuju IP adresu vašeg uređaja, geolokaciju, pregledane stranice i dokumenta koja su postavljena na internet, izmenjena ili obrisana.

Za više informacija o Google analitici i njihovim pravilima zaštite privatnosti posetite: https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hken&ref_topic=1008008

Imajte na umu da kada pristupate internetu i kada kliknete na linkove trećih strana, koji se mogu naći na ovoj internet stranici, te treće strane (uključujući, na primer, kada kliknete na linkove za „deljenje“ internet stranice, članaka ili drugog sadržaja preko Facebook-a, Instagram-a, Twittera-a, Pinterest-a ili drugih društvenih mreža) takođe, mogu koristiti kolačiće na njihovim internet stranicama, nad kojima mi nemamo nikakvu kontrolu.

  1. Platforma trećih lica

    Ako pristupite internet stranici bilo kog trećeg lica koristeći link na ovoj internet stranici, rukovodioci tih drugih internet stranica posluju van naše kontrole i mogu da prikupe vaše lične podatke u skladu sa svojom politikom privatnosti, stoga bi trebalo da proverite uslovnosti primenjivane politike privatnosti kada posećujete internet stranice trećih lica.

  1. Kako obrađujemo vaše lične podatke i na osnovu kojih zakona

    Obrađujemo vaše lične podatke na osnovu jednog ili više sledećih zakona:

      1. kada pristanemo da vam pružimo neki predmet i/ili uslugu, kako bismo preduzeli bilo kakve predugovorne korake na vaš zahtev i/ili kako bismo ispunili naše ugovorne obaveze prema vama
      2. kada nam je neophodno da koristimo vaše lične podatke za naš legitimni interes kako bismo bili u mogućnosti da promovišemo i rukovodimo radom naše Fondacije u njenom poslovanju. Uvek ćemo ulagati napor da primenimo ovaj legitimni interes na način koji neće prekomerno narušiti vaša zakonska prava i slobodu i naročito, vaše pravo na privatnost
      3. kada ste slobodnom voljom nam pružili vaš jasan, informisan i nedvosmislen pristanak da koristimo vaše lične podatke za posebne svrhe, kao što je slanje elektronske marketinške komunikacije ako ste pojedinac a gde je to traženo od vas od strane primenjenog zakona i/ili
      4. kada je neophodno da prikupimo, obradimo ili zadržimo vaše lične podatke kako bismo bili u saglasnosti sa zakonskim ili regulativnim obavezama

  2. Prava zaštite vaših ličnih podataka

    Prema GDPR-u imate zakonsko pravo da zahtevate informacije o ličnim podacima koje se čuvaju o vama, za šta se koriste lični podaci i kome mogu biti otkriveni, kao i određene druge informacije (naziv zahteva: „zahtev subjekta za dobijanje informacija“).

    Uobičajeno imamo na raspolaganju mesec dana da odgovorimo na takav tip zahteva, međutim, ako je u pitanju kompleksan zahtev, biće nam potrebno dva meseca pre nego što budemo u mogućnosti da vam odgovorimo. Zadržavamo pravo da odbijemo ili naplatimo za vreme provedeno u razrešavanju administrativnog problema ukoliko je zahtev nerazuman ili preopširan.

    Možemo takođe zatražiti za dalje informacije kako bismo lokalizovali pojedinačnu informaciju koju tražite pre nego što bismo mogli da odgovorimo u potpunosti na zahtev i može doći do primene određenih zakonskih izuzeća nekih informacija koje se obelodanjuju prilikom odgovaranja na zahtev subjekta na dobijanje informacija.

    Takođe, imate i sledeća prava, koja možete ostvariti tako što ćete nam se obratiti pisanim zahtevom:

      1. da ispravimo vaše lične podatke koji se čuvaju o vama, a koji su netačni ili nepotpuni
      2. da se protivite bilo kojoj automatskoj obradi (ako je primenljivo) vaših ličnih podataka, na primer ako primenjujemo neku vrstu automatskog kreditnog bodovanja;
      3. da se protivite stalnom korišćenju vaših ličnih podataka za direktni marketing;
      4. da zatražite da obrišemo vaše lične podatke bez neopravdanog odlaganja i/ili da se protivite i/ili da ograničite upotrebu vaših ličnih podataka u bilo koje svrhe osim ako nemamo legitiman razlog za čuvanje i obradu tih podataka;ili
      5. da prosledimo vaše lične podatke trećem licu gde se oni prikupljaju sa vašim pristankom ili se koriste kako bi se izvršio ugovor sa vama a mi obrađujemo te podatke automatskim sredstvima (na primer, na kompjuteru)

    Svi ovi zahtevi mogu biti prosleđeni trećim licima koji obrađuje vaše lične podatke u naše ime.

    Ako želite da ostvarite neko od gore navedenih prava ili ako imate bilo kakvih nedoumica o tome kako se koriste vaši lični podaci molimo vas da nas kontaktirate preko adrese navedene u odeljku Kontakt. Imajte na umu da ćete možda morati da nam pružite odgovarajuće dokaze o vašem identitetu pre nego što budemo u mogućnosti da vam odgovorimo.

  1. Kontakt Ako imate dodatnih pitanja ili zahteva vezanih za korišćenje ličnih podataka molimo vas da nas kontaktirate na [email protected] Ako niste zadovoljni odgovorom ili ako smatrate da ne obrađujemo vaše lične podatke u skladu sa važećim zakonima možete se žaliti regulatornim telima nadležnim za zaštitu podataka nad Fondacijom Novak Đoković koja obrađuje vaše podatke. Na primer, informacije o Kancelariji Poverenika za zaštitu podataka u Ujedinjenom Kraljevstvu (Information Commissioner’s Office (ICO)) možete pronaći na ovom linku https://ico.org.uk/concerns/.
  2. Merodavno pravo Ova Politika privatnosti je regulisana pravnim sistemom Ujedinjenog Kraljevstva. U skladu sa obaveznim zakonskim pravima koja vam pripadaju prema važećem zakonu na nekoj drugoj teritoriji, koja ne mogu biti ugovorom ograničena ili isključena, slažete se da se svaki spor koji nastane iz predmeta, interpretacije ili primene ove Politike privatnosti podleže isključivoj nadležnosti sudova Engleske i Velsa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Instagram has returned invalid data.

orgnlmagazine @ Instagram