Pritisnite enter da počnete pretragu.

Politika upotrebe kolačića

 1. Uvod Ova Politika (U daljem tekstu „Politika upotrebe kolačića“) određuje kako mi, Fondacija Novak Djoković (u daljem tekstu Fondacija ili „mi“ ), koristimo kolačiće i slične tehnologije praćenja (u daljem tekstu „kolačići“) kada pristupite našoj internet stranici ili koristite naše internet usluge (u daljem tekstu „naša internet stranica“). Takođe, trebalo bi da pročitate i našu Politiku privatnosti i uputite se o načinu na koji koristimo vaše lične podatke.
 2. Korišćenjem ove internet stranice ili pristupanjem sadržaju na njoj, dajete saglasnost za korišćenje kolačića na način koji je opisan u ovoj Politici upotrebe kolačića.
 3. Šta su kolačići? Kolačići su mali delovi informacija koje naša internet stranica šalje internet pretraživaču (npr. Internet Explorer, Safari, Google Chrome ili Firefox) na vašem računaru ili uređaju koji koristite kako biste pristupili našoj internet stranici. Kolačići prikupljaju informacije sa vašeg računara ili uređaja o vašim navikama pretraživanja i dozvoljavaju našoj internet stranici da prepozna vaš računar ili uređaj kada ponovo pristupite našoj internet stranici sa istog računara ili drugog uređaja. Više informacijama o kolačićima možete pronaći na: allaboutcookies.org
 4. Kako koristimo kolačiće Kolačiće koristimo kako bismo bolje razumeli kako se naša internet stranica koristi i kako bismo pružili bolje iskustvo našim korsinicima. Na primer, koristeći znanje o vašim prethodnim posetama našoj internet stranici možemo prilagoditi sadržaj tako da odgovara vašim potrebama i interesima kada ponovo posetite našu internet stranicu. Imajte na umu da kolačiće ne koristimo kako bismo prikupljali osetljive lične podatke, kao što su zdravstveni podaci. Kolačiće možete onemogućiti koristeći podešavanja na vašem internet pregledaču, mada to može uticati na mogućnost da u potpunosti koristite sve funkcije naše internet stranice.
 5. Vrste kolačića Sledeća lista opisuje vrste kolačića koje možemo koristiti i za šta ih koristimo:
  1. Striktno neophodni kolačići: Neki kolačići su striktno nephodni kako bi vam bilo omogućeno nesmetano korišćenje naše internet stranice i korišćenje posebnih funkcija koje su vam potrebne. U situacijama kada su takvi kolačići striktno nephodni, kako bi vam bilo omogućeno da dobijete određenu uslugu koju ste sami tražili ili kako bi vam bilo omogućeno da koristite našu internet stranicu, ne moramo od vas da tražimo dozvolu da ih koristimo.
  2. Kolačići performanse: Ovi kolačići prikupljaju informacije o vašim posetama našoj internet stranici, na primer, koje stranice posetioci najčešće posećuju. Neki od kolačića performansi su statistički kolačići koji koriste softver trećih strana, kako bi nam pomogli da bolje razumemo kako se naša internet stranica koristi. Na primer, koristimo Google analitiku (Google Analytics) kako bismo pratili protok posetilaca na našoj internet stranici. Kolačići performanse ne sakupljaju informacije preko kojih se korisnici mogu identifikovati po imenu, tako da njihova upotreba ne bi trebalo da utiče na vašu privatnost. Možemo koristiti kolačiće performanse kako bismo istakli usluge za koje mislimo da će vas zanimati na osnovu vaše prethodne upotrebe naše internet stranice.
  3. Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućuju našoj internet stranici da pamti informacije o vašim prethodnim posetama, kao što su podaci koje ste prethodno uneli ili vaše ranije navedene postavke. Na primer, kada popunite formular za registraciju i kada odaberete da sačuvate vaše lične podatke, mi ćemo koristiti funkcionalne kolačiće kako bismo zapamtili vaše podatke kako prilikom sledećeg popunjavanja formulara ne biste morali ponovo da unosite sve podatke. Ovi kolačići mogu biti iskorišteni i kako bismo vam pružili usluge koje zahtevate, kao što su bilteni (newsletter) ili slanje najnovijih informacija putem elektronske pošte.
  4. Kolačići treće strane Naša internet stranica može dozvoliti i kolačićima trećih strana da budu sačuvani na vašem uređaju. Na primer, ako se odlučite da „podelite“ stranicu ili članak sa naše internet stranice sa prijateljima preko internet stranice treće strane, kao što su društvene mreže, mogu vam biti poslati kolačići internet stranica trećih lica, nad kojima nemamo nikakvu kontrolu. Trebalo bi da proverite Politiku korišćenja ili uslove korišćenja internet stranica trećih strana za više informacija o njihovoj upotrebi kolačića.
  5. Više informacija Ako su vam potrebne dodatne informacije o našoj upotrebi kolačića, molimo vas da nas kontaktirate na mejl [[email protected]].

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

 • Bacanje hrane može se preduprediti na više načina, a jedan od njih je proizveo je startap #Smarterware. Oni su napravili plastične posude za odlaganje hrane koji će vas obavestiti kada namirnicama koje ste odložili ističe rok trajanja.🥑🥥Ovi kontejneri imaju elektronske diskove, koje su nazvali “pametni tagovi”, a koji svetle različitim bojama, kako bi signalizirali svežinu hrane koja se u njima nalazi. Zelenim su označene namirnice koje su nedavno odložene, žute su one koje bi trebalo što pre pojesti, dok je crveno svetlo znak da hrana koja je tu spakovana više nije bezbedna za jelo. Na ovaj način olakšavaju vam praćenje stanja namirnica koje imate u frižideru, podsećaju vas da ih potrošite pre nego što propadnu i na taj način vode računa o vašem novčaniku, ali i time što se sprečava “food waste” brinu o očuvanju prirodne sredine. Više o tome, možete pročitati na linku u našoj biografiji.👉🏻👉🏻
#ORGNLmagazine #Original #usudise #inspiracija #edukacija #motivacija
 • #ORIGINALna vest dana👉🏻Katalog knjiga “Libro de las Epitomes”, star 500 godina, koji otkriva knjige koje su već davno nestale, pronađen je u Kopenhagenu, gde je ležao 350 godina. Katalog je pripadao Ernandu Kolonu, vanbračnom sinu Kristifora Kolumba, koji je nameravao da ima najveću biblioteku na svetu. Više o tome, na linku u našoj biografiji.👉🏻👉🏻
.
.
.
foto via @culturetrip
#ORGNLmagazine #Original #usudise #inspiracija #motivacija #edukacija
 • Ako ne možete da zaspite, postoji rešenje! 🎼Istraživanje koje su sproveli naučnici sa dva britanska univerziteta - londonskog Goldsmitsa i Univerziteta Šefild pokazalo je da muzika Johana Sebastijana Baha smiruje i uspavljuje. Kako su došli do tih rezultata, saznajte na linku u našoj biografiji.
#DareToBeOriginal #Original #ORGNLmagazine #usudise #inspiracija #edukacija #motivacija
 • Neka nedelja počne.🌝🌝
#Repost @__jeca94 "Uspeh nikada nije definitivan, poraz nije fatalan, hrabrost je, u stvari, ići dalje." Anica Dobra 💛
 • Naš najveći strah nije da nećemo biti sposobni. Naš najveći strah je da ne postanemo bezgranično moćni. Najviše nas plaši naša svetlost, a ne naša tama. Pitamo se: Odakle meni pravo da budem tako brilijantan? Ali odakle ti pravo da to ne budeš? To što ti sebe činiš manje značajnim, ne služi svetu. Ograničavati sebe, samo da se drugi oko tebe ne bi osećali nesigurno, nije produhovljeno. Jer kada dozvolimo svojoj svetlosti da sija, dajemo time i drugima dozvolu da zablistaju. Kada se mi oslobodimo straha, onda naše prisustvo automatski oslobađa sve oko nas — M. Vilijamson💜
.
.
.
foto via @katarina_mandarina
#ORGNLmagazine #Original #usudise #inspiracija #edukacija #motivacija
 • Danas je otvoren prvi #EkoPark u Beogradu (@ekoparkbeograd) , koji krase jezero, brojni potočići, viseći most, više od 900 sadnica različitog voća, preko 1000 čokota grožđa, mini zoo vrt, volijera sa ukrasnim pticama, najfiniji restoran sa specijalitetima iz organske bašte i dve otvorene i jedna zatvorena igraonica za decu. Ulaz za sve posetioce je besplatan, a više o parku, možete da saznate na linku u našoj biografiji.👉🏻👉🏻👉🏻
.
.
.
foto via @ekoparkbeograd
#ORGNLmagazine #Original #usudise #inspiracija #motivacija #edukacija

orgnlmagazine @ Instagram