Pritisnite enter da počnete pretragu.

Slow to warm up

Svaki roditelj želi da njegovo dete odraste u stabilnu i samostalnu ličnost koja će imati dovoljno samopouzdanja. Međutim, mama i tata često prave greške želeći da njihovo dete pošto – poto bude baš onakvo kakvo su zamislili pa pre vremena počinju da ga “čeliče”, i na taj način ga pripremaju za život. 

Pročitaj više

Intervju sa doktorom “Najbržim”

Pikaso je govorio da je akcija bazični uslov za svaki uspeh, ja mislim da su pored akcije i talenta, vera u sebe, volja i strast, siguran recept da se postane uspešan. Svi imamo potencijale koje treba da iskoristimo na najbolji mogući način, na nama najbolji mogući način, a nagrada će sama doći kao prirodna reakcija na naše delovanje. Međutim, da li su šanse u toj trci za uspehom mnogo veće ako uspemo da primenimo svoje znanje na svoj život? Koliko je edukacija važna kao podizanje svesti i koliko nam obrazovanje može olakšati u ovoj današnjici?

Pročitaj više

Malala – najmlađi nobelovac

Postoji toliko mnogo priča, ispričanih, koje se daleko čuju, ali i onih neispričanih za koje se nije otvorio put da se čuju. Neke ostave toliko jak utisak na nas da ih pamtimo do kraja života, neke zaboravimo. Sve one, ipak, imaju zajedničku suštinu: da nas podstaknu da razmišljamo, da činimo sebe boljima. Da se nesebično delimo, jer ljubav prema sebi i ljudima oko nas se samo deljenjem i davanjem, umnožava.

Pročitaj više

Nemiri

Tek kada izađemo iz zone komfora, postoji mogućnost za napredak. A ja i dalje rastem, sazrevam, i nalazim svaki put drugu sebe. Sabiram se, pa se ponovo delim, a onda ponovo sakupljam u jedinstvo. Moji nemiri, postali su moji prijatelji, koji me svaki dan opominju da neistražen život i nije vredan življenja.

Pročitaj više

Deca su ukras sveta

Šta mi to šapućeš dok pričaš?
Svaka je uspomena minijaturni roman koji čeka da pojede svog pisca… Sećanja na detinjstvo su osećanja koja mirišu i puštaju boje. Osećanja nevinosti, sreće.
Mirišu na palačinke i pečene paprike u jesen. Na sneg i grudvanje, na poderana
kolena, školske gumice.

Pročitaj više

Zašto je važno da se dobar glas daleko čuje?

Nedavno sam imala čast da prisustvujem još jednoj konferenciji Dare To Be Originale, koju je održao magazin „Original“ zajedno sa Fondacijom „Novak Đoković“. Slušavši sve te stručnjake iz raznih oblasti, shvatila sam da smo svi tu iz različitih razloga, i slušaoci i učesnici, ali i da delimo jedan zajednički – Dobar glas.

Pročitaj više

Zdravo, ja sam Ego

Mnogo je otelotvorenog bola među ljudima, uzrokovanog neprepoznatim egom koji divlja “kako hoće”. Prepoznavanje i svest o egu, upoznavanje sa njim, vodi oslobađanju od njega. To nam pak neće otkriti tajnu o tome ko smo, već o tome ko nismo. A kada shvatimo ko nismo, imamo šansu za istinskim spoznavanjem sebe.

Pročitaj više

Lepota poroka i filozofija palanke

Živko Nikolić svojom “Lepotom poroka” ostavio je našem tradicionalnom društvu u nasleđe priču o slobodi i neslobodi. Priču o sudbini ljudi koji deluju po principu automata, živeći po moralnim normama svoje plemenske zajednice, i njenim susretom sa onima kojima su ti mehanizmi popustili, sa onima oslobodjenima.

Pročitaj više

Fear the Walking Dead – Šta nas očekuje u šestoj sezoni?

Nova sezona nam prikazuje šta se desilo sa neobičnom porodicom ujedinjenom oko misije da pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Nakon što su je Virdžinija (Kolbi Minifi) i njeni pioniri rasturili, grupa se raštrkala po njenim dalekosežnim naseljima. Poslednje što je Morgan ( Leni Džejms) poručio grupi na kraju pete sezone, jeste da samo „žive“, a u ovoj sezoni ćemo videti šta to znači tačno za svakoga od njih.

Pročitaj više

O angažovanoj književnosti – putu ka slobodi

Kada je svet postao mesto u kojem se promene dešavaju prilično brzo, ni umetnost više ne može dozvoliti sebi da biva samo l’art pour l’art (umetnost radi umetnosti). Ona više ne ostaje „zatvorena“, da bismo joj se divili jedino na njenoj uzvišenoj lepoti, već se počinje posmatrati iz nove perspektive, one u kojoj se tiče čoveka uopšte, njegovog osvešćivanja i angažovanja na promene.

Pročitaj više