Pritisnite enter da počnete pretragu.

Kako lepše da formulišemo kritike i podsticaje koje upućujemo deci

Najsrećnija su uprvo deca koja vole sebe. Zbog toga sve kritike i sve situacije u kojima roditelji odreaguju na agresivne načine deci treba objasniti. Da bi uspeli u tome trebamo da vežbamo, da razvijamo veštine komunikacije, da svaki put kada imamo vremena razmislimo o nekim situacijama u kojima može da se nađe naše dete i razmotrimo kako bi trebali da reagujemo. To mogu biti situacije kroz koje su prošli naši prjatelji ili prijatelji naše dece. Važno je da razmenjujemo iskustva i da ne prestajemo da učimo jedni od drugih.

Pročitaj više

Svilene bombone

Tog dvadesetog maja davne 1939.godine Belu Palanku je zadesila poplava kakva se ne pamti, a u srezu nije bilo ni jednog jedinog čamca. Meštani su uspaničeni pokušavali da spasu to šta su jedino i imali decu i stoku. Oko dvadeset kuća se srušilo do temelja, kao da ih nikada nije ni bilo a oko sto kuća je toliko bilo oštećeno da se u njima nije moglo više živeti. Sedamnestoro Belopalančana je odnela bujica, neka tela nikada nisu pronađena.

Pročitaj više

Kako bi “kritičari” reagovali da su Novak i Jelena inficirani kovidom19 dok su donirali humanitarnu pomoć zdravstvenom sisitemu?

Svaka upućena kritika danas u pravcu Novaka Đokovića donosi negativne poene za sve koji je serviraju. Nepromišljeno, nehumano i sa jednim ozbiljnim tonom zla u svakom odjeku. Novak bolje od mnogih poznaje ljudsku prirodu, i sigurna sam da razume. Velike je prepreke do sada savladao i mnogo tereta izneo, izneće i ovaj. Ali da su udarci niski, niski su u trenutku dok mu je teško, dok brine za svoju decu, suprugu, porodicu, sve učesnike na turniru i sve ljude koji su navijali sa tribina ne samo za za tenisere već i za život!

Pročitaj više

Zarobljene duše, roman koji se voli

Antonije ostavlja svojim izrazom utisak zrelog, načitanog, ostvarenog pisca. Istražuje, pita čitaoce, pita sebe i otvara tematske oblasti o postojanju života, otkrivajući u svom putovanju teorije koje tako logično i precizno složene uvode čitaoca u to da veruju piscu, i njegovoj iskrenoj maštovitoj i odličnoj putanji do svetle i detinjske bezbrižnosti koja nam tako često nedostaje.

Pročitaj više

Vatra i led, Drina i ljubav, talenat i sloboda, muzika i strast, prvi singl i više od 50 000 pregleda – Mirko Blagojević

Rezulatat višegodinjeg rada, i ljubav prema radu, odgovornost, savesnost, i želja da se usudiš, i probaš predstavlja po rečima Mirka Blagojevića ključ uspeha. Da se usudiš i menjaš, baš kao EKV, Partibrejkersi, Električni orgazam, Zabranjeno pušenje, Bajaga i instrukturi… Da se usudiš i izađeš, takav kakav jesi, iskren.

Pročitaj više

Kupi korake od srca da stignemo do osmeha

Aktuelna akcija, jedna od najzahtevijih koja predstavlja pravi podvig jeste pešačenje od Omoljice do Ostroga, za decu obolelu od raka i njihove roditelje. Slavko Radojčić, Aleksandar Prešern, Aleksandar Šekularac, Stanko Balaban i Jovan Crnjin iz Udruženja dobrih ljudi “Ognjište” su odlučili da pomognu Udruženju “Uvek sa decom” tako što će pokriti troškove smeštaja u Roditeljskom kutku za godinu dana.

Pročitaj više