Pritisnite enter da počnete pretragu.

Kako lepše da formulišemo kritike i podsticaje koje upućujemo deci

Najsrećnija su uprvo deca koja vole sebe. Zbog toga sve kritike i sve situacije u kojima roditelji odreaguju na agresivne načine deci treba objasniti. Da bi uspeli u tome trebamo da vežbamo, da razvijamo veštine komunikacije, da svaki put kada imamo vremena razmislimo o nekim situacijama u kojima može da se nađe naše dete i razmotrimo kako bi trebali da reagujemo. To mogu biti situacije kroz koje su prošli naši prjatelji ili prijatelji naše dece. Važno je da razmenjujemo iskustva i da ne prestajemo da učimo jedni od drugih.

Pročitaj više

ŽIVOT JE FENOMENALAN AKO ZNATE KAKO DA GA VOLITE

Volite sebe, volite svoj život, volite svaki trenutak preporoda i svaki trenutak novog ! Udahnite mirise ove jeseni punim plućima, dozivajte kišu, kuvajte kupus sa kolenicama. Prežderavajte se, uživajte u hrani dok ne puknete, popite čašu vina, uživajte, opustite se.

Pročitaj više

NAPRAVITE PLAN SREĆE

Plan sreće je odlična aktivnost za prevenciju depresije, i olakšanje za prevazilaženje onih nekih negativnih emocija, takođe sam sigrna da uvećava i održava ljubav prema sebi a kada volite sebe, volite svoj život, svoj svaki dan, i mnogo lakše i otvorenije volite svet u sebi i svet oko sebe.

Pročitaj više

Svilene bombone

Tog dvadesetog maja davne 1939.godine Belu Palanku je zadesila poplava kakva se ne pamti, a u srezu nije bilo ni jednog jedinog čamca. Meštani su uspaničeni pokušavali da spasu to šta su jedino i imali decu i stoku. Oko dvadeset kuća se srušilo do temelja, kao da ih nikada nije ni bilo a oko sto kuća je toliko bilo oštećeno da se u njima nije moglo više živeti. Sedamnestoro Belopalančana je odnela bujica, neka tela nikada nisu pronađena.

Pročitaj više

Kako bi “kritičari” reagovali da su Novak i Jelena inficirani kovidom19 dok su donirali humanitarnu pomoć zdravstvenom sisitemu?

Svaka upućena kritika danas u pravcu Novaka Đokovića donosi negativne poene za sve koji je serviraju. Nepromišljeno, nehumano i sa jednim ozbiljnim tonom zla u svakom odjeku. Novak bolje od mnogih poznaje ljudsku prirodu, i sigurna sam da razume. Velike je prepreke do sada savladao i mnogo tereta izneo, izneće i ovaj. Ali da su udarci niski, niski su u trenutku dok mu je teško, dok brine za svoju decu, suprugu, porodicu, sve učesnike na turniru i sve ljude koji su navijali sa tribina ne samo za za tenisere već i za život!

Pročitaj više
Kupi novi primerak Originala i online po ceni od 199 rsdKUPI
+