Pritisnite enter da počnete pretragu.

5 inspirativnih knjiga za čitanje – Obogati svoj um

Nema ništa lepše od milozvučnog prelistavanja stranica, udisaja svežine koja boravi među stranama knjiga i reči koje se prikazuju pred tvojim očima što te nesvesno udaljavaju od vremena i prostora, sve je to doživljaj koji knjiga pruža! Knjige koje spominjem u ovom postu su knjige koje su imale najveći uticaj ne mene, s tobom ih delim kako bi i ti otkrio nove svetove!

Pročitaj više

Ti si Čarobnjak

Previše bi obično bilo da živimo običan dan. Ako sagnemo glavu pred njim i koračamo pognute glave, ne bi videli kakvom blistavom magijom je on potkan. Kada mislimo da doživljavamo sve ono što smo i juče doživeli, slepi smo pred magijom današnjice dok štapićem zamahuje da nam to sve isto i pruži. I ako dovoljno dugo dozvolimo sebi da hodamo pognute glave, u kojoj bruji roj misli, nećemo uočiti nešto bitnije i od onoga što nam život pruža svojom magijom, a to je – šta mi pružamo životu zahvaljujući našoj bogatoj i svetlucavoj magiji?

Pročitaj više

Avgust ti donosi: Intervju sa sobom – 31 pitanje za lični razvoj

Duboko znaš da gde god da pođeš sebe nosiš sa sobom. Svoje misli, uverenja, želje, namere… Da li ti ono što nosiš u svojoj glavi i srcu postavlja stepenicu ili prepreku pri svakom sledećem koraku na stazi života? U ovom postu pronaći ćeš 31 pitanje za lični razvoj koje ti donosi svaki novi dan u mesecu avgustu.

Pročitaj više

Podseti se…

Na blesak kazaljke sata deluje kao da ne bi trebalo da izgleda ovako, ova igra koju igramo, predstava koju gledamo na bini života koja se trenutno odigrava. Ali šta se krije iza zavese glomaznog pozorišta, da li se tamo odigrava sasvim drugčija predstava? Naočare kojima gledamo trenutnost pogrešno će nam je i prikazati ukoliko dioptrija istih ne štima našim očima. Kako onda da ispraviš svoj pogled? Podseti se.

Pročitaj više

A da prokljuvimo zamku perfekcionizma?

Prirodno je za čoveka da stvara, ali to ne mora da sa sobom povlači potrebu da stvara sve bolje i bolje. Jer ono dolazi sa stvaranjem – želja za napretkom. Ali mi je često postavljamo ispred stvaranja. I tu se krije jedna od zamki perfekcionizma koja obrće pirodni lanac krieranja: zamisli-stvaraj-usavršavaj u…

Pročitaj više

Ispod plašta pauze. Uspori i videćeš čudo života.

Ono što čini muziku lepom jeste pauza između jedne note i sledeće. Ono što govor čini elokventnim jeste odgovarajuća pauza između reči. Kada se suočavao sa pauzom, zbog servirane slike iz društva, mislimo da smo nazadovali. Zastoj = korenje. Međutim, da li možemo da promenimo pogled i shvatimo da je pauza sastavni deo kretanja? Potreban nam je dodatni napor ne bi li zašli ispod plašta same te pauze i spoznali šta nam daruje, iako mislimo na prvi mah da nam samo oduzima. Zavirimo onda ispod plašta pauze…

Pročitaj više

Da li si čuo za batch working?

Sigurno si se ponekada našao u situaciji kada imaš posla preko glave, tvoja do to lista se preliva zadacima baš kao ona odeća na stolici u kutku sobe ili pak gomila papirologije što izviruje iz fioka i tiho ti se podsmeva? Da li si čuo za batch working, možda ti upravo on pomogne da obrneš stvari u svoju korist! Zaviri i saznaj da li će biti 1:0 za tebe ili to do listu!

Pročitaj više

Najlepše biblioteke na svetu

Zasigurno lepota leži i u mestima u kojima knjige obitavaju, a koliko li ima takvih mesta… Preko ličnih biblioteka, kutkova sa načičkanim knjigama, knjižara pa sve preko arhitektonskih građevina pošarane istorijom i drevnim stvaralaštvom. Zavirimo u neke od najlepših biblioteka na svetu…

Pročitaj više

1-minutni postupci za komfort duše

Ponekada nam se čine bremeniti ovi naši koraci na (ne)poznatom zemaljskom prostranstvu, stoga je neophodno kad kad pružiti sebi komfort. Kada sebe uhvatim da sam zastala u nekom predvorju sopstvenog bića, pomalo izgubljenog pogleda okrenem se sebi sa jednostavnim 1-minutnim postupcima koji mogu trajati kratko, ali njihov efekat može biti značajan. U ovom postu ih delim sa tobom.

Pročitaj više

Sekunda – putujući podsetnik u službi krajnosti

Dozvoljavamo sebi s nesvesnom lakoćom, pogrešnu intrepretaciju sveputujućeg prijatelja života – vremena. Istina je da imamo vremena da ostvarimo šta god da smo zamišljali za sebe, ali nemamo vremena da sebi oduzmemo vreme! Da li bi shvatio važnost sekunde kada bih ti rekla da jedna sekunda u tuđini označava jednu sekundu manje u sopstvenoj toplini?

Pročitaj više

Suncokret – Realnost okrenuta ka suncu

Ima nešto u tom cvetu što se pretvara u sunce i korača ovozemaljskim tlom, zar ne? Kako li onda izgleda život jednog suncokreta što nam maše dok pravi krug oko sunca na kratkoj letnjoj pozornici? I kako ja mogu čari takvog kratkotrajnog i radosnog života da primenim u svojim krugovima oko sunca?

Pročitaj više

Ko je bila Sara Biffin? – Umetnica bez ruku i nogu

Ne postoji oblast u koje nemoguće nije zašlo – iz naučnih krugova u prirodne predele pa sve do srca i kostiju živih ljudskih bića. Ono je sklupčano tamo gde je neophodno da se izrodi nešto sasvim originalno. Po prvi put skrojeno. Tako se jedno nemoguće sklupčalo u nepostojećim rukama i nogama jedne duše rođene pod viktorijanskim nebom sa željom za četkicom i belim platnom. Šta je bilo njeno nemoguće? Zavirimo zajedno….

Pročitaj više

Mimikrija u carstvu ljudi

Pošto je mimikrija jedna od čudesnih igračaka prirode, proces ispreplitanja života, smrti, zaštite i sopstva, navodi me na razmišljanje, ako se ona ispoljava nesvesno pod rukom prirode, da li se i u kojoj meri mimikrija koristi kao štit ili izgovor u tako umreženijem i složenijem prostoru kao što je to u okviru carstva ljudi?

Pročitaj više

Polarizovan način razmišljanja – živimo li u SVE ili NIŠTA mindsetu?

Koliko životnih prostranstava sebi uskraćujemo kada dozvoljavamo da obitavamo po načelu sve-ili-ništa? Zašto smo zaboravili da hodamo po sredini i posegnemo za sivom umesto konstantne crne ili bele? I šta nam to poručuje dr Nil Nidli kroz “Izgubljenu umestnost razmišljanja”?

Pročitaj više