Pritisnite enter da počnete pretragu.

Švedska princeza Sofija pomaže medicinskom osoblju u borbi protiv Covid-19

Švedska princeza Sofija zamenila je svoju krunu zaštitnom medicinskom opremom i stala na “prvu liniju fronta”, rame u rame sa medicinskim osobljem, kako bi im pomogla oko nege pacijenata obolelih od Covid-19.

Pre nego što se priključila medicinskim sestrama, švedska princeza pohađala je intenzivni trodnevni kurs na Univerzitetu Sophiahemmet u Stokholmu kako bi na odgovarajući način mogla da pomogne medicinarima tokom pandemije. Ona je, inače, počasna članica univerziteta na kojem je završila obuku.

Princeza Sofija samo je jedna od ukupno 80 volontera koje su medicinski eksperti obučili na univerzitetu kako da pomognu bolničkom osoblju, piše MSN.

S druge strane, Švedska se našla na meti kritika celog sveta zbog mera koje je preduzela, odnosno koje nije preduzela kako bi stanovništvo zaštitila od koronavirusa.

Šveđani su, podsetimo, odlučili da povodom pandemije ne preduzimaju nikakve mere, te je u ovoj zemlji život nastavio da se “normalno” odvija.

“Zbog krize u kojoj smo se svi našli, princeza želi da se uključi i da svoj doprinos kroz volonterski rad, kako bi olakšala posao zdravstvenim radnicima”, navodi se u zvaničnom saopštenju švedske kraljevske porodice.

Iako su prošli obuku, volonterima nije dozvoljeno da direktno rade sa obolelima od koronavirusa, izjavio je portparol bolnice u kojoj je volontirala švedska princeza.

Umesto toga, oni će raditi druge medicinske poslove kako bi stručni zdravstveni radnici mogli da se bave zaraženim pacijentima.

Švedska princeza, rođena kao Sofija Kristina Helkvist, postala je član kraljevske porodice 2015. godine, udajom za princa Filipa. Pre toga bila je model i učesnica rijaliti programa. Sa princom Filipom ima dva sina, princa Aleksandera (4) i princa Gabrijela (3), koji su peti, odnosno šesti u redu za tron.

Pročitajte i:

Švedska uvozi otpad jer nema više šta da reciklira

Šveđane je sramota da idu avionom na odmor jer štete planeti

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *