Pritisnite enter da počnete pretragu.

Snapchat dodao alate za mentalno zdravlje zbog koronavirusa

Snapchat ažurirao je aplikaciju setom alata za mentalno zdravlje koji bi trebalo da pomognu u borbi protiv anksioznosti i depresije.

Funkcija “Here For You” prvi put se pojavila u februaru, ali kompanija kaže da je odlučila da ubrza njeno puštanje kao odgovor na pandemiju koronavirusa.

Nova funkcija korisnicima Snapchat-a omogućava da, kada u pretragu ukucaju pojmove poput anksioznost, stres, depresija ili maltretiranje, u rezultatima će se pojaviti video snimci organizacija koje pružaju podršku za očuvanje mentalnog zdravlja, poput Crisis Text Line ili Ad Council.

Pored ovih ranije planiranih ažuriranja, iz Snapchat-a poručuju da rade na poboljšanju funkcije “Here For You” koja će posebno vezana za koronavirus, odnosno koja će biti namenjena onima koji paniče zbog pandemije i upućivaće ih na informacije Svetske zdravstvene organizacije i Centra za prevenciju i kontrolu bolesti. Opcija bi trebalo sledeće nedelje da se pojavi u aplikaciji.

Ovo nije prvi put da Snapchat nudi svojim korisnicima informacije o virusu korona, piše Engadget. Kompanija pokriva pandemiju u svojoj informativnoj emisiji Good Luck America, a aplikacija sadrži geofiltere koji podstiču pranje ruku i društveno distanciranje.

Pročitajte i: Netflix i YouTube usporili striming u Evropi

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *