Pritisnite enter da počnete pretragu.

Netflix i YouTube usporili striming u Evropi

Evropska unija je zahvalila kompanijama Netflix i Google na spremnosti da preduzmu korake u cilju smanjenja pritiska na internet saobraćaj.

Naime, i Google je, posle Netflix-a, najavio smanjenje brzine na YouTube-u kako bi se izbegla blokada interneta u Evropi zbog povećanog korišćenja u vreme pandemije korona virusa.

Protok informacija na Internetu u Evropi se značajno se povećao uvođenjem mera drušštvene izolacije i rada od kuća zbog epidemije korona virusa.

Američki provajder video sadržaja Netflix najavio je da će u narednih 30 dana prilagoditi svoj sistem emitovanja širom Evrope i time za 25 procenata smanjiti učešće Netflix saobraćaja u evropskim interent mrežžama, piše CNN.

Kompanija Google je obećala da će privremeno prebaciti sav mrežni saobraćaj u Evropi na standardne definicije.

U situaciji kada se milioni Evropljana navikavaju na mere drušštvene izolacije, tako ššto preko interneta rade, uče i zabavljaju se, zahvaljujemo Google-u i Netflix-u na koracima preduzetim za očuvanje nesmetanog funkcionisanja Interneta tokom kriza Covid-19“, kažže komesar za unutraššnje tržžiššte Tijeri Breton.

Evropska komisija je prethodno pozvala provajdere, operatere i korisnike internet usluga da u ovim vanrednim okolnostima spreče zaguššenje mrežže i obezbede otvoren internet. Platformama za striming je preporučeno da ponude standardne umesto HD sadržžaja.

Korisnici su pozvani da prilagode svoje opcije smanjenju potroššnje informacija, tako ššto će koristiti bežžični internet i manju rezoluciju sadržžaja.

U Evropskoj komisiji kažžu da uprkos povećanom pristupu internetu trenutno nema zaguššenja na mrežžama u Evropi, ali pozivaju na oprez i nadgledanje situacije.

Belgijske vlasti su prijavile da se od početka primene vanrednih mera protok informacija na Internetu povećao gotovo duplo.

Pročitajte i: Koronavirus doveo do promena na YouTube-u koje se korisnicima neće svideti

Izvor: Tanjug

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *