Pritisnite enter da počnete pretragu.

Koronavirus doveo do promena na YouTube-u koje se korisnicima neće svideti

Gotovo da nema industrije i kompanije na koju nije uticao koronavirus. Promene će osetiti i korisnici najpopularnijeg video servisa na svetu YouTube-a.

S obzirom na to da je i Google poslao ljude kući, o sadržaju na YouTube-u tokom pandemije brinuće softver i veštačka inteligencija.

Naime, da li će neki snimak biti objavljen na popularnom video servisu zavisi od tehnologije i ljudi. Snimak najpre pregleda softver i, ukoliko ukaže da na problematičan sadržaj, video mora da pregleda čovek.

Kako je i Google veliki broj ljudi poslao kući, sada nemaju dovoljan broj onih koji bi pregledali problematičan sadržaj sa YouTube-a. U narednom periodu taj posao biće prepušten automatizovanim alatima i veštačkoj inteligenciji koja ipak još nije toliko precizna u donošenju odluka kao čovek.

Stoga korisnici u narednom periodu mogu očekivati povećanje broja pogrešno obrisanih i uklonjenih video zapisa koje će softver označiti kao neprikladan sadržaj koji nije u skladu s pravilima kompanije.

Takođe, produžiće se i period čekanja odgovora na žalbe na uklonjene snimke zbog tog problematičnog sadržaja čijim autorima neće preostati ništa drugo nego da se naoružaju strpljenjem dok ponovo ne dobiju odobrenje za vraćanje videa na servis, piše Zimo.

Nije YouTube jedni Google servis na koji će uticati koronavirus – najavljeno je da će i telefonska podrška biti ograničena, a usporiće se i donošenje odluka oko kršenja prava i za druge Google-ove servise poput objava za reklamnih kampanja na njihovoj oglašivačkoj mreži, zatim Google Play, te recenzija poslovnih objekata na kartama američke kompanije. Kasniće i podrška za korisnike, oglašivače, developere i izdavače, vezana za servise koji nisu kritični, a podršku će dobijati primarno putem chata i mejla.

Pročitajte i: Google prvi put otkrio koliko YouTube zaista zarađuje

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *