Pritisnite enter da počnete pretragu.

Golubačka tvrđava od 19. maja na poštanskim markicama

Pošta Srbije saopštila je da će 19. maja, u okviru prigodnog filatelističkog izdanja “Turizam u Srbiji”, u promet pustiti emisiju maraka na kojoj je predstavljena Golubačka tvrđava.

Ovo izdanje ilustruje srednjovekovnu tvrđavu na desnoj obali Dunava, koja se nalazi četiri kilometara nizvodno od Golupca, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru.

Filatelističko izdanje sadrži jednu poštansku marku u tabacima od po deset maraka, čija je nominalna vrednost 81 dinar, kao i prigodan koverat prvog dana (FDC), maksimum kartu (CM) i prigodan žig, prenosi N1.

Golubačka tvrđava predstavlja spomenik kulture od izuzetnog značaja, ne samo za područje Donjeg Podunavlja i našu zemlju, već i za Evropu.

Prostorna kulturno-istorijska i prirodna celina Tvrđava Golubački grad je jedinstvena i nedeljiva funkcionalna celina prirodnih (rezervat prirode Golubački grad) i stvorenih resursa (srednjevekovna tvrđava i arheološka nalazišta pored same tvrđave) i spomenik kulture od izuzetnog značaja koji se nalazi u Nacionalnom parku Đerdap, na desnoj obali Dunava.

Pročitajte i: Posetite Viminacijum od kuće

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *