Pritisnite enter da počnete pretragu.

Kada je pravo vreme da menjate posao

Ako vam trenutno radno mesto oduzima energiju i psihički vas iscrpljuje, a pritom više ne osećate bilo kakvu ličnu potrebu da doprinesete uspehu firme, onda je pravo vreme da razmislite o promeni posla, čak i ako ste zadovoljni novčanim primanjima.

Lično nezadovoljstvo uzrokovano problemima na poslu obično se reflektuje i na druge segmente vašeg života, pre svega na odnose sa bliskim osobama, pa je nekada bolje „preseći“ i naći radno mesto sa prijatnijim okruženjem. Evo nekoliko pokazatelja koji mogu da vam pomognu da shvatite da vam je neopodna promena posla.

Ne učite ništa novo

Ako vam je posao jednoličan, pun šablona i ne dozvoljava vam da napredujete u bilo kom pogledu, a vaše ambicije sežu dalje od toga, onda treba razmišljati o promeni posla. Napredak na poslovnom planu je usko vezan za učenje i primenu novih znanja i veština.

Niste posvećeni

Nestao je entuzijazam sa kojim ste u prethodnom periodu dolazili na posao i doprinos uspehu firme za vas postao je napor. Ne preostaje drugo rešenje osim da, u vašem i poslodavčevom interesu, tražite drugačije radno okruženje, pa čak i vrstu posla.

Predobri ste za svoj posao

Često se dešava da osećate da ste previše kvalifikovani za posao na kome se trenutno nalazite. Logično je da očekujete da napredujete u kompanijskoj hijerarhiji, ali ako procenite da vas nema u takvim planovima poslodavca, onda tražite ko će vas vrednovati na pravi način.

Ne volite posao kojim se bavite

Nekada je potrebno raditi i poslove koji nisu u domenu vašeg interesovanja, ali su oni neophodni koraci ka vašem poslu iz snova. Ako ste predugo „zapeli“ na nekom od tih koraka, a pritom vam se ne sviđa ni ono što vaš šef radi (ako ciljate na njegovu poziciju), tragajte dalje.

Niste se uklopili u tim

Ako se i posle godinu dana na radnom mestu ne osećate kao deo tima i pauze provodite sami, vreme je da tražite okruženje koje više odgovara vašoj ličnosti.

Ne slažete se sa šefom

Vaš šef je arogantan prema vama, ne uvažava vaše mišljenje, niti prihvata vaše ideje. Logičan korak je promena posla, jer takav odnos nadređenog dugoročno izaziva smanjenje produktivnosti, a dovodi i do problema na ličnom planu.

Ugroženo vam je zdravlje

Problemi na poslu su po pravilu praćeni jakim stresom, što se negativno odražava na vaše zdravlje. Pošto je dobro zdravlje jedan od preduslova za poslovni uspeh, onda tražite posao koji ga neće narušavati.

Ni novac vas više ne pokreće

Imate odlična primanja, a svako jutro vas mrzi da ustanete iz kreveta i krenete na posao. Ako ni razgovor sa šefom, o promeni radne atmosfere nije urodio plodom, krenite da tražite bolji posao.

Pročitajte i: Istina o intervjuima za posao

Izvor: Poslovi.infostud

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

1 thought on “Kada je pravo vreme da menjate posao”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *