Pritisnite enter da počnete pretragu.

U Italiji se pojavili delfini na mestu gde su nekada bili usidreni brodovi

Život u Sredozemnom moru i drugim italijanskim morima, ponovo je oživeo, kvalitet vode se popravio, a neke od zaboravnjenih vrsta riba približile su se obali, gde su nekada bili usidreni brodovi.

Kitovi ulješure primećeni su u blizini Sicilije, dok su delfini viđeni na mestima na kojima su se pre pandemije nalazili brodovi, u lukama severozapadne Ligurije.

Nadležni u Rimu potvrdili su za Reuters da je uočeno značajno poboljšanje kvaliteta vode i smanjenje otpadnog materijala u moru, čak i pre nego što su objavljeni rezultati istraživanja.

Pročitajte i:
Voda u Veneciji je toliko bistra da se mogu videti meduze u njoj
Na dnu okeana blizu Italije pronađen ogroman talog plastičnog otpada
Milano pretvara ulice u pešačke i biciklističke zone kako bi smanjio upotrebu automobila

Uprkos bujanju života u morima koja okružuju Italiju, a koje se dogodilo zahvaljujući merama karantina, pandemija je dovela do novih opasnosti po morski život.

Zbog bačenih maski, rukavica i praznih boca dezinfekcijskih sredstava koji su se mogli videti u vodi.

Ovaj otpad povećao je zagađenje u morima koje potiče od mikroplastike, čestica koje nastaju raspadanjem plastičnih proizvoda, prenosi RTS.

Nadležni organi u Italiji ističu da su mere karantina uvedene zbog pandemije omogućile ljudima da steknu bolji uvid u to koliko je krhka životna sredina i da shvate da moraju da sačuvaju prirodu koja im je data u nasleđe, za njihovu decu i buduće generacije.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *