Pritisnite enter da počnete pretragu.

Do 2030. svi Apple proizvodi biće karbonski neutralni

Za deset godina, svaki proizvod koji Apple napravi biće karbon-neutralan.

Kompanija, koja je u svom korporativnom poslovanju već karbonski neutralna, sada planira da postigne isti cilj u celokupnom poslovanju, uključujući lanac snabdevanja i ceo životni ciklus svojih proizvoda za koje kaže da će imati „nultu emisiju gasova staklene bašte“.

Apple prodavnice, kancelarije i data centri već rade na obnovljivoj energiji. Trenutni izazov kompaniji je da pomogne i svojim dobavljačima da se odluče na ovakav korak. Otprilike polovina ukupnog karbonskog otiska kompanije dolazi od električne energije koja se koristi u proizvodnji.

Više od 70 dobavljača obavezalo se da će preći na 100 odsto obnovljivu energiju, što je promena koja će smanjiti emisiju ekvivalenta uklanjanju tri miliona automobila sa puta. Apple takođe sarađuje sa dobavljačima kako bi poboljšao energetsku efikasnost.

Kompanija takođe smanjuje karbonski otisak proizvoda menjajući materijale u svojim proizvodima, piše BizLife.

Nakon analize uticaja svih svojih materijala na životnu sredinu i društvo, Apple je dao prioritet za njih 14 – uključujući aluminijum, kobalt, zlato i litijum – da pređu na recikliranu verziju ili obnovljivu alternativu.

U svojoj Laboratoriji za oporavak materijala, gde testira novu tehnologiju recikliranja, kompanija nastavlja da radi na robotima koji mogu da rastave staru elektroniku da bi povratili materijale za ponovnu upotrebu.

Pročitajte i: Sunce i vetar nadmašili ugalj u 2020.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *