Pritisnite enter da počnete pretragu.

Niko bez hrane: Pomozimo beskućnicima u Beogradu tokom vanrednog stanja

Humanitarna organizacija ADRA, poznata po svojoj uspešnoj kampanji za specijalizovani autobus DrumoDom, pokrenula je kampanju hitne pomoći beskućnicima u Beogradu, koje vanredno stanje posebno pogađa.

Bez krova nad glavom i mogućnosti da se samoizoluju, zaštite ili sklone dok traje policijski čas i bez osnovnih sredstava za higijenu, beskućnici su najizloženiji infekciji.

Oni nemaju mogućnost da se putem medija informišu o uvođenju novih mera, nemaju zdravstvene knjižice, često narušenog zdravlja sada su i bez ionako malih i retkih prihoda.

Narodne kuhinje trenutno dele obroke samo onima koji su u evidenciji centara za socijalni rad, a mnogi beskućnici to nisu.

Humanitarna organizacija ADRA pokrenula je kampanju sa ciljanim iznosom od 450.000 dinara, koji će duplirati! Urgentno je potrebno da se beskućnicima svaki dan obezbedi hrana i sredstva za higijenu (hrana, maska, sredstva za dezinfekciju).

Jedan paket bi bio u vrednosti od 900 dinara i on namiruje osnovne dnevne potrebe jedne osobe. Poštujući minimalne standarde potrebnih hranljivih sastojaka koje odrasla osoba treba da unese na dnevnom nivou i imajući u vidu potrebu za najefikasnijim preporučenim higijenskim sredstvima, ADRA će donacije duplirati istim iznosom. Na ovaj način biće obezbeđeno najmanje 500 paketa pomoći.

Kampanju možete podržati na platformi Donacije.rs najkasnije do 23. aprila 2020. godine.

Izvor: Crowdfunding

Pročitajte i: Rešite test SZO i otkrijte koliko zapravo (ne) znate o novom korona virusu

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *