Pritisnite enter da počnete pretragu.

Solisti Narodnog pozorišta nastupaju sa Sergejem Polunjinom

Balet „Romeo i Julija“ u produkciji Sergej Polunjin fondacije i Polunjin ink iz Velike Britanije, počinje sa priprema za nastup u Arena di Verona u Italiji sa svetski proslavljenim baletskim igračem Sergej Polunjinom u naslovnoj ulozi, a ove sezone u svoj ansambl uvrstiće i četiri solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dejan Kolarov, Tatjana Tatić, Igor Pastor i Jovana Nestorovski, nastupiće u baletu S. Prokofjeva „Romeo i Julija“.

Koreografiju i režiju potpisuje Johan Koborg nekadašnji solista Kraljevskog baleta iz Londona i direktor Baleta u Bukureštu, a Juliju će odigrati Alina Kodzokaru takođe solista Kraljevskog baleta iz Londona.

Scenografiju potpisuje Dejvid Umemoto, a raskošne kostime, čuveni dizajnerski tim Dolče i Gabana.

“Ovo je nastavak uspešne saradnje Narodnog pozorišta i Sergeja Polunjina, koja je započela marta 2019. godine, kada je čuvena zvezda nastupila na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a nastavlja se na izuzetan način, promocijom i angažvanjem naših solista na svetskoj turneji u Italiji”, navode iz Narodnog pozorišta.

Jedan od najsačuvanijih rimskih amfiteatara koji se još uvek koristi, Arena di Verona prima 11.000 ljudi i poznat je po muzičkim događajima u kojima nastupaju najveća svetska imena, a za balet “Romeo i Julija” vlada veliko interesovanje, karte su planule za jedan dan.

Ovaj balet sa najvećom svetskom baletskom zvezdom i solistima iz Srbije, biće izveden 26. avgusta.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *