Pritisnite enter da počnete pretragu.

Huawei odustao od Google aplikacija

Zamena za Google aplikacije i Google Mobile Services je spremna da do kraja godine bude isporučena sa telefonima Huawei kompanije.

Huawei Media Services (HMS) je zamena za Google Mobile Services i zasniva se na AppGallery prodavnici aplikacija, koja će zameniti Play Store.

Prema saznanjima uglednih IT medija i dobro upućenih izvora, na koje se oni pozivaju, Huawei kompanija donela je tešku odluku – da se zamena GMS za HMS desi već do kraja 2019. godine!

Neimenovani zvaničnik kompanije Huawei za medije je rekao:

“Imamo naš vlastiti HMS i pokušavamo da izgradimo mobilni ekosistem. Ključne aplikacije, kakve su navigacija, plaćanja, igre i za dopisivanje će biti spremne do kraja decembra“.

Huawei planira i da uključi najpopularnije aplikacije do 150 njih po svakoj zemlji u kojoj posluje, u svoju AppGallery prodavnicu, odnosno na HMS ekosistem.

Vidi i: Pogled u budućnost iz tuđe ruke

S obzirom na to da je kompanija Huawei spremna da uloži milijarde i milijarde dolara u razvoj i promociju svog Huawei Media Services ekosistema za sve postojeće i nove telefone, nema razloga da se sumnja u to da li će bilo koja kompanija, programer ili studio odbiti da se njihova aplikacija nađe i u AppGallery ponudi.

Uostalom, u pitanju su stotine miliona aktivnih i budućih Huawei i HONOR telefona, koji će koristiti HMS, pa je to još jedan razlog da svaki programer, studio ili kompanija imaju svoje aplikacije i na AppGallery platformi.

To će i dalje biti Android aplikacije, koje se iz GMS-a u HMS prevode za par sati, uz odobrenje za pojavljivanje u AppGallery-ju, tako da korisnici neće praktično ni osetiti nikakvu promenu niti će postojati period tranzicije.

Iskustvo je na strani kompanije Huawei, jer njihovo najveće tržište – Kina – nikad nije ni imalo Google aplikacije i Google Play Store na svojim telefonima, tako da mogu da pretpostave šta ih čeka i kako da se postave pred budućim problemima, piše Mondo.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *