Pritisnite enter da počnete pretragu.

Dodela Emi nagrada je prvi holivudski događaj od početka korone-krize, a ovo su nominovani

Za razliku od mnogobrojnih događaja u zabavnoj industriji koji su otkazani ili odloženi zbog trenutne epidemiološke situacije, organizatori dodele Emi nagrada odlučili su da se ova manifestacija ipak održi, ali online.

Dan nakon što su objavljene nominacije za nagradu Emi, Televizijska akademija je obavestila nominovane da će se u septembru svečanost njihove dodele održati online, zbog pandemije Covid-19.

To je bilo  i očekivano, s obzirom na ograničenja i zabrane uvedene od izbijanja epidemije, koja je posebno pogodila industriju zabave.

Pogledaj i: Dodela Oskara odložena za april 2021.

Dodela Emija, televizijskog ekvivalenta Oskaru, održaće se 20. septembra, i biće prva velika holivudska priredba od početka korona-krize.

Program će voditi Džimi Kimel, a celu manifestaciju prenosiće televizija ABC.

Organizatori online dodele najavljuju topao program, prožet ljudskošću, koji će slaviti moć televizije. Nominovani će biti unapred snimljeni u svojim domovima i na drugim lokacijama.

Što se tiče odeće, nominovanim zvezdama prepušteno je da sami odluče šta će obući, s obzirom na okolnosti, prenosi N1 pisanje Hine.

Distopijska serija “Nadzirači” (“Watchmen”) vodi ove godine sa 26 nominiacija za televizijske Emi nagrade, saopštili su organizatori.

Komedija “Čudesna gospođa Mejzel” u produkciji Amazona je sa 20 nominacija druga među serijama, a sledi Netflixov triler “Ozark” sa 18 nominacija.

Isto toliko dobila je i crna komedija “Naslednici” (“Succession”), a sledi serija “Mandalorijan” “(“Mandalorian”), posvećena svetu Ratova zvezda.

Za najbolje dramske serije nominovane su Bolje zovi Sola, Kruna, Ubiti Iv, Sluškinjina priča, Mandalorijan, Ozark, Čudnije stvari i Naslednici.

Nominovane za najbolje glumice u dramskoj seriji su Dženifer Aniston za “Jutarnji šou”, Olivija Kolman za “Krunu”, Džodi Komer i Sandra O za “Ubiti Iv”, Lora Lini za “Ozark”, Zendaja za “Euforija”.

Za najboljeg glumca u dramskoj seriji nominovani su Džejson Bejtman za “Ozark”, Sterling Braun za “Ovo smo mi”, Bili Porter za “Poza”, Džeremi Strong i Brajan Koks za “Naslednici”, Stiv Karel za “Jutarnji šou”.

U ovom, 27. izdanju Emi nagrada, gigant Netflix jasno prednjači ispred svog rivala televizije HBO sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je novi rekord, navodi AP, a prenosi Tanjug.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *