Pritisnite enter da počnete pretragu.

Broj korisnika Zoom aplikacije porastao za 151 odsto

Virtuelne učionice i rad od kuće doneli su Zoom-u tri puta više korisnika od Microsoft Teams-a.

Prema istraživanju kompanije za analitiku mobilnih aplikacija Apptopia, broj korisnika Zoom-a u martu je veći za 151 odsto u odnosu na prosečan broj u prethodnom periodu godine.

Poređenja radi, u jednom danu zabeleženo je 4,84 miliona video poziva preko Zoom-a, dok je 1,56 miliona korisnika za pozive koristilo Microsoft Teams. Slack aplikacija istog dana imala je manje od 500.000 korisnika.

Zavidan broj korisnika Zoom-a u odnosu na konkurenciju postignut je zbog dodatnih pogodnosti koje kompanija nudi, piše Reuters.

U okviru potrebe za virtuelnim držanjem nastave Zoom izlazi u susret povećanjem opsega trajanja video poziva u okviru besplatnog naloga. Sve obrazovne ustanove mogu povećati predviđenih 40 minuta video poziva prijavom koja se nalazi na zvaničnom sajtu.

Još jedna pogodnost opcija Waiting Room, koja podrazumeva veću bezbednost video razgovora i mogućnost kontrolisanja ko sve pristupa pozivu.

Prilikom svih ovih pogodnosti dolazi do rasta upotrebe aplikacije, ali su najpopularnije mogućnosti besplatne, pa je pitanje koliko će se ovaj uspeh odraziti na berzi.

U odnosu na kraj januara vrednost deonica je udvostručena, a kompanija je dostigla vrednost veću za 50 odsto u odnosu na sve američke avio kompanije zajedno.

Još jedno pitanje je politika privatnosti podataka na Zoom-u. Trenutni uslovi ostavljaju mnogo slobode za prikupljanje i deljenje informacija korisnika i postoji velika dilema kako ih kompanija koristi, piše Startit.

Pročitajte i: Google pokreće novu platformu koja će biti konkurencija TikTok-u

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *