Pritisnite enter da počnete pretragu.

Google pokreće novu platformu koja će biti konkurencija TikTok-u

Po uzoru na TikTok, YouTube namerava da pokrene platformu za kratke viralne video zapise koja će biti integrisana u samu aplikaciju.

Poznato je da su mladi odavno otpisali Facebook i svoje aktivnosti prebacili na Snapchat i Instagram. U poslednje vreme sve je popularnija još jedna društvena mreža – kineski TikTok koji je baziran na kratkim video zapisima i za sada ima preko 1,5 milijardi preuzimanja na Android i iOS uređajima. Međutim, uskoro bi mogla da stigne konkurencija iz Google-a.

Američki gigant do sada se nije proslavio kada su u pitanju društvene mreže, te se njihov pokušaj da sa Google+ s konkurišu Facebooku završio velikim debaklom.

Prema pisanjima medija, Google uskoro namerava da predstavi novu društvenu mrežu, odnosno viralnu platformu za video snimke Shorts, pri čemu to neće biti posebna aplikacija, već će biti integrisana u aplikaciju YouTube, piše Zimo.

Zahvaljujući integraciji s jednom od najpopularnijih platformi, Google ne bi trebalo da brine o broju korisnika, odnosno preuzimanja jer gotovo da nema telefona na kojem nije YouTube, već moraju da se fokusiraju na sadržaj i promociju nove platforme.

Osim toga, računaju i na veliki broj jutjubera koji su izgradili svoj virtuelni ugled i prate ih milioni ljudi na tom servisu. Kreatori nove platforme veruju da će se postojeći korisnici pridružiti Shortsu kao novom načinu stvaranja i plasiranja viralnih videa i, naravno, zarade.

Shorts je najozbiljniji pokušaj kojim se suprotstavljaju rastu TikTok-a, smatraju IT novinari. Unutar te platforme koja će, poput kineske mreže, omogućiti snimanje i deljenje kratkih video snimaka, moći će da se koristiti postojeći katalog licencirane muzike kao muzička pozadina u videima.

Trenutno nije poznato više detalja oko Google-ovog novog pokušaja osvajanja društvenih mreža, a ako su glasine koje kruže internetom istinite, predstavljanje Shorts-a možemo očekivati krajem godine.

Pročitajte i: TikTok upozorava korisnike da ne koriste ovu društvenu mrežu

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *