Pritisnite enter da počnete pretragu.

Astrobiolozi: Koronavirus je izazvao meteor koji je eksplodirao u Kini

Čandra Vikramasinghe, profesor Bakingemskog centra za astrobiologiju tvrdi da je eksplozivni meteor oslobodio čestice virusa Covid-19.

Astrobiolozi tvrde da je koronavirus izazvao meteor koji je eksplodirao u Kini 11. oktobra prošle godine.

Iznenadna pandemija koronavirusa najverovatnije je povezana sa svemirom“, rekao je profesor Čandra Vikramasinghe za Express, piše “Daily Star“.

On tvrdi da je virus, ili pao na Zemlju, ili ostao u vazdušnim strujama Zemljine stratosere. Meteor je viđen na severoistoku Kine 11. oktobra 2019. godine.

Mislimo da postoji velika mogućnost da su trilioni zaraznih virusnih čestica tada oslobođeni, u obliku ugljenične prašine“, dodao je Vikramasinghe. Ono što je bizarno jeste da se je koronavirus otkriven u kineskoj regiji gde je viđen meteor.

Verujemo da u svemiru preovlađuju infektivni agensi koje prenose komete, i da mogu da dođu na Zemlju kroz troposferu. Smatramo da su oni u prošlosti bili uzrok epidemija“, dodaje profesor.

Stručnjaci za zarazne bolesti osporavaju profesorovu teoriju tvrđeći da je Covid-19 sličan drugim poznatim koronavirusima. Time se sugeriše da se virus preneo sa životinja na ljude, a ne da je nastao od pada meteorita.

Najubedljiviji dokaz da SARS-CoV2 nije došao od meteorita jeste to što je usko povezan sa drugim poznatim koronavirusima. Sve to povezano je sa SARS-om (teški akutni respiratorni sindrom) koji je izazvao epidemiju u ranim 2000-im godinama i MERS-om (bliskoistočni respiratorni sindrom) koji i dalje izaziva bolest“, rekao je specijalista za zarazne bolesti Dominik Sparks i objasnio:

Otkriveno je da je SARS virus koji se sa slepih miševa preneo na cibetke (vrste mačaka), pa na ljude, a poznato je da se MERS prenosi sa kamila na ljude. Stoga je velika verovatnoća da se srodni SARS-CoV-2 na isti način preneo na ljude.

Pročitajte i: Koronavirus odložio slanje robota na Mars

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *