Pritisnite enter da počnete pretragu.

Naše bolske priče

Koje organsko povrće možete probati u Bolu na Braču, gde pronaći domaće koze proizvode, u kojem restoranu guštati u lokalnoj pijaci sa samoniklim biljem, od kojeg ribara probati frišku tek ulovljenu ribu, uz čiju milozvučnu gitaru sanjariti i gde pronaći ekstra devičansko maslinovo ulje možete saznati u novom projektu Turističke zajednice opštine Bol pod nazivom “Naše bolske priče”.

Kako bi naglasila zajedništvo, podršku i važnost lokalnih stanovnika, u čiji je DNK upisan turizam, Turistička zajednica ih je okupila kako bi poslali svojim gostima, no i svim budućim posetiocima ovog pitoresknog mesta, na jugu ostrva Brač, jednostavnu poruku – Vidimo se u Bolu!

U fokusu projekta su pre svega lokalni ugostitelji, mali proizvođači, iznajmljivači i mali hotelijeri, koji trenutno prolaze kroz čitavu paletu emocija, od straha i neizvesnosti do optimizma i nade u bolje sutra. Ključna poruka je važnost zajedništva, jer bez toga nema niti autentičnog iskustva, koje su Bolke i Boljani spremni s veseljem podeliti.

Želja im je da ih gosti prepoznaju te od njih iz prve ruke čuju priče, koje ne mogu pročitati niti u jednom časopisu, otkriju fantastične ukuse domaće hrane i proizvoda, nauče ponešto o samoniklom bilju te da zaista dožive ovo malo mesto u svoj njegovoj lepoti. Pritom ne mislimo samo na poznati Dominikanski samostan, od kojeg vodi prelepo šetalište do jedne od najlepših plaža, Zlatnog rata, te na atraktivne biciklističke staze, već i na ljude koji generacijama žive za svoje malo mesto.

Svoju priču je podelio Franci Marinković iz restorana Pusa. Osim vrhunskim jelima sa samoniklim biljem, svoje goste uvek očara i dobrom pesmom. Meri Bodlović i njen suprug već desetak godina se bave ekouzgojem, maslinarstvom i vinogradarstvom na svom porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu.

Uzgoj, proizvodnju i ugostiteljstvo odlično su povezali Mirjan i mama Irena, a njihov specijalitet, Sir u cukru, od kozjeg mleka može se probati u njihovoj konobi Dišpet. O maslinama i porodičnom maslinjaku priča Nikica Bodlović s istoimenog gazdinstva, ponosan na 250 stabala maslina i zlatne kapi ekstradevičanskog ulja.

Svoj ribarski entuzijazam dug 15 godina s nama je podelio profesionalni ribar Pravdan Katić, a kako su Boljani nekad pozivali turiste otpevao nam je Pjerin Jugović, uz zvuke svoje omiljene gitare.

Direktor Turističke zajednice Bol, Markito Marinković izjavio je: “Cilj ove kampanje je uključivanje lokalnog stanovništva i njihovo aktivno učestvovanje u promociji svog mesta. Važno je da posetioci upoznaju osobe koje brinu o njima. Mislim da je to dobitna formula, jer ko će bolje od njih ispričati naše priče zar ne? Na taj način pružena je mogućnost Bolkama i Boljanima da aktivno učestvuju svojim priedlozima i angažmanom u zajedničkoj promociji našeg Bola.

Ovo je tek početak priče Turističke zajednice Bola, koja će u narednim mesecima putem društvenih mreža, na Instagramu i Facebooku, širiti pozitivna lokalna iskustva te predstavljati svoje meštane.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *