Pritisnite enter da počnete pretragu.

Danska traži volontere za rad sa decom – zauzvrat nude smeštaj, hranu i džeparac

Danska je nedavno pokrenula dva projekta koja se tiču rada sa decom i traži volontere koji su spremni već ovog leta da se upuste u avanturu. Planirano je da projekti počnu u avgustu, ali tačni datumi zavise od razvoja situacije u vezi sa pandemijom Covid-19 u Srbiji, kao i u zemljama u kojima će se projekti realizovati.

Volonterski centar Vojvodine podelio je na svom sajtu poziv volonterima koji žele da učestvuju u projektima vezanim za rad sa decom i pedagogijom.

Kassebølle Friskole

Kassebølle Friskole je „slobodna škola“ (škola u kojoj se primenjuju principi i metode bazirane na teorije o obrazovanju i životu danskog pedagoga (Grundtvig-Koldiana).

Škola je stara 140 godina i nalazi se na ostrvu Langeland na jugu Danske. Iako je u ruralnoj sredini, u blizini plaža i šuma, na ostrvu Langeland živi 12.600 stanovnika.

Škola ima svoje obdanište kao i sve razrede, od prvog do devetog, i u njoj se školuje stotinu dece i mladih.

Zaduženja volontera

Volonteri će učestvovati u jutarnim sastancima nastavnika kao i u sprovođenju nastava i vannastavnih aktivnosti.

Profil volontera

Zrela osoba koja je zainteresovana za rad sa decom i mladima u školskom kontekstu, koja govori engleski ili nemački jezik i koja ume da učestvuje u aktivnostima kao što su, na primer, poučavanje jezika na podržavajući način.

Osoba treba da bude upoznata sa vrednostima škole i da deluje u skladu sa istim.

Trajanje projekta: Od 15.8.2020. do 14.8.2021.

Detaljne informacije o projektu, kao i logističke informacije o smeštaju, džeparcu i ostalim uslovima možete naći na ovom linku.

Børnehuset Borris

Børnehuset Borris je tipično dansko obdanište, u kojem učestvuje 50 dece uzrasta 3-6 godina. Obdanište ima zelenu površinu od 4.000 kvadratnih metara i u njemu se prednost daje aktivnostima i igri na otvorenom i u prirodi.

Mesta Borris i Skjern su idealna ukoliko želiš da iskusiš život u danskim selima, na obali mora. Plivanje, surf, vožnje biciklom, sufrfovanje na vetru su samo neke od omiljenih aktivnosti stanovnika ovog kraja.

Predviđene aktivnosti

Børnehuset veruje da volonteri uključeni u rad njihove ustanove imaju mogućnosti da nauče o danskim vrtićima i o filozofiji na kojoj se baziraju njihove aktivnosti.

Volonteri će takođe naučiti o trendovima vezanim za fizičke aktivnosti koje su alat za razvoj deteta. Biće slobodni da predlažu svoje aktivnosti u radu sa decom, uz podršku osoblja vrtića.

Profil volontera

Volonteri treba da budu sposobni za rad sa decom na interaktivan i kreativan način; zainteresovani za rad sa decom i za razvoj dece, osobe otvorenog uma koje tečno govore engleski jezik.

Trajanje projekta: od 15.08.2020 do 15.05.2021.

Detaljne informacije o projektu, kao i logističke informacije o smeštaju, džeparcu i ostalim uslovima možete naći na ovom linku.

Što se tiče finansija, pokriveno je 90% iznosa međunarodnog transporta, zdravstveno osiguranje, hrana i smeštaj (volonteri su uglavnom kod lokalne danske porodice koja učestvuje u projektu). Takođe, pokriven je i prevoz od smeštaja do škole, i svaki volonter dobija džeparac od 220 evra.

Način prijave: popunjavanjem i slanjem dokumenta, zajedno sa CV-jem, na mejl adresu [email protected].

Prijave za Kassebølle Friskole traju do 19.6, a za projakat Børnehuset Borris možete se prijaviti do 21.6.

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *