Pritisnite enter da počnete pretragu.

Apple ušao u američku istoriju

Među svim svojim dostignućima i proizvodima koji su postavili svetske standarde, Apple se sada može pohvaliti još jednim uspehom: Postali su prva američka firma u istoriji koja vredi više od dve milijarde dolara.

Akcije proizvođača najpopularnijeg telefona na svetu iPhone, dostigle su u četvrtak vrednost od dve milijarde dolara. Ove godine su akcije porasle za više od 60 procenata, što je rekord kompanije Apple.

Ova firma trenutno trguje sa gotovo 465 dolara po akciji, a uskoro će postati pristupačnije i za prosečne investitore koji žele da kupuju.

Pogledaj i: Za rad u kompaniji Apple vam ne treba fakultetska diploma, a evo i zašto

Krajem meseca, akcije kompanije će se podeliti za četiri puta, pa će cena jedne akcije biti oko 116 dolara. Vrednost Apple-a ostaće ista, jer će kompanija jednostavno imati više akcija za trgovanje, ali po nižim cenama.

Tesla je takođe najavila podelu akciju, potez koji bi mogao da privuče više investitora milenijalaca i generacije Z.

Pogledaj i: Tim Kuk, direktor Apple-a: Za uspešan biznis ključna je empatija

Apple je dostigao dve milijarde dolara vrednosti za nešto više od dve godine od kada je dostigao vrednost od milijardu dolara. Bilo je potrebno samo pet meseci da se vrednost više nego udvostruči nakon početka globalne epidemije u martu.

Kao što su sve tehnološke kompanije generalno preživele krizu i nastavile dalje, Apple je bio u rastu i dok je ekonomija padala u recesiju, prenosi PC Press.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *