Pritisnite enter da počnete pretragu.

Ne zaboravite na ulične mace tokom epidemije, evo kako možete da donirate hranu za njih

Mera ograničenog kretanja, osim što štiti ljude od virusa, ima još jednu posledicu, koja nije možda svima tako očigledna – veliki broj uličnih životinja je ostao bez hrane koju je svakodnevno dobijao od velikodušnih komšija.

Volonteri Udruženja za spasavanje životinja Animal Rescue Serbia (ARS) pokrenuli su kampanju prikupljanja donacija kako bi mogli da u narednih mesec dana nastave da hrane gladne životinje na čak 20 lokacija u više gradova u Srbiji. ‍

ARS je nastavio da se bavi raznim akcijama pomoći životinjama i tokom pandemije koronavirusa, a u prethodnom periodu je pomagao starijim sugrađanima i onima u obaveznoj samoizolaciji u izvođenju njihovih ljubimaca u šetnju. Međutim, jedan deo poziva koje su primili dolazi od zabrinutih ljubitelja životinja koji su hranili ulične mace.

Ciljani iznos ove kampanje je 150.000 dinara, što je dovoljno za kupovinu 600 kilograma hrane mesečno. Sa tom količinom moguće je nahraniti dvadeset kolonija uličnih maca svakoga dana.

Takođe, moguće je i donirati hranu za mace, a oni koji to žele mogu se javiti dispečeru udruženja na broj telefona + 381 (0)64 82 10 200 ili kontaktirati udruženje putem društvenih mreža, navedeno je na sajtu Crowdfunding.

Ukoliko se ciljani iznos dostigne pre kraja kampanje, udruženje će nastaviti da prihvata donacije koje će iskoristiti za kupovinu hrane za nevlasničke pse i ptice koje su ostale gladne zbog prisustva manjeg broja ljudi na ulicama, a samim tim i manje količine ostataka hrane.

Kampanju možete podržati na platformi Donacije.rs do 6. maja 2020. godine.

Pročitajte i: Pomozimo Dog Rescue Shelter-u iz Mladenovca da spasu pse i mačke sa ulice

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *