Pritisnite enter da počnete pretragu.

Kupaći kostimi od reciklirane plastike i ribarske mreže sve popularniji

Održivost je postala glavni faktor u izradi odeće za plažu, a dok trend eko-mode sve više utiče na celu industriju, brojni brendovi okreću se proizvodnji ekološki prihvatljivih kupaćih kostima.

Umesto prerade prediva, u poslednje vreme je u trendu korišćenje ekonila, koji se dobija recikliranjem ostataka tkanina, ribarskih mreža i industrijske plastike“, kaže Mihael Spicbart, član Udruženja nemačkih modnih i tekstilnih dizajnera (VDMD).

Dodaje da je reč o stoprocentno recikliranom najlonskom vlaknu koje može da se beskonačno dugo reciklira.

Mnogi brendovi svoje proizvode prave od plastike pronađene u okeanima i morima, kao i od odbačenih ribarskih mreža i drugog ribarskog i nautičkog materijala.

Otpad, uglavnom reciklirane ribarske mreže otapaju se i pretvaraju u predivo“, objasnio je nemački stručnjak.

Zaštita životne sredine postala je izuzetno važna u svetu mode, potvrđuje i Danijela Vilhelms iz nemačke firme za poštanske narudžbine Baur.

Čak je i modni div Adidas prepoznao potrebu podizanja svesti o zaštiti životne sredine pa se udružio s organizacijom “Parley for the Oceans” i kreirao patike od plastike iz okeana i mora.

Napravljene su kako bi poboljšale sportske performanse svih koji vežbaju i istovremeno doprinele spasavanju planete, piše N1.

Pročitajte i: Braća Boljar napravili eko patike od 97% prirodnih materijala

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *