Pritisnite enter da počnete pretragu.

Svetski filmski festival počinje 29. maja na YouTube-u

„Svi smo jedno: Svetski filmski festival” počinje na Jutjubu 29. maja i trajaće deset dana. Realizacija projekta započeta je kada je koronavirus prekinuo mnoge međunarodne događaje, a filmska industrija u potpunosti je zaustavljena.

“Svi smo jedno: Svetski filmski festival” pomoći će Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) da prikupi sredstva koja će pomoći u borbi protiv Covid-19.

Dvadeset festivala iz celog sveta predstaviće filmove, uključujući i Londonski, Jerusalimski, Sandens i Tribeka, kao i Mumbaj i Marakeš, prenosi BBC.

Tribeka festival u Njujorku, među čijim osnivačima su Robert De Niro i Džejn Rozental, udružio je snage s velikim striming kompanijama kako bi ova manifestacija bila emitovana na internetu, pošto je doneta odluka da se ovi filmski događaji odlože.

Nadaju se da će „ujediniti kustose, umetnike i pripovedače koji će olakšati ovu situaciju i zabaviti publiku širom sveta”.

“Inspirativni i ujedinjeni”

Često razgovaramo o tome kako filmovi imaju jedinstvenu moć u inspirisanju, ujedinjavanju i u brisanju granica kako bi se svet oporavio. A to treba celom svetu sada – oporavak“, rekla je Rozental.

Besplatno će biti gledanje dugometražnih filmova, kratkih filmova, dokumentaraca, komedija, slušanje muzike i razgovora posle prokekcija. Ceo raspored biće dostupan nekoliko dana pre početka.

Prema pisanju Deadline-a, ne očekuje se da će biti prikazano mnogo filmova koji su prvobitno bili u programima ovogodišnjih festivala zbog finansijskih i pravnih razloga.

Prošlog meseca, Kanski festival je odložen zbog policijskog časa koji je uveden zbog straha od virusa. Predsednik festivala Pjer Leskir i direktor festivala Tjeri Fremo rekli su da su “ponosni” što učestvuju u ovoj onlajn manifestaciji.

Ponosni smo što ćemo zajedno sa partnerima festivala predstaviti zaista odlične filmove i talente i omogućiti publici da doživi priče iz celog sveta i upozna umetnike sa svakog festivala.

Po svemu sudeći, izmenjene verzije godišnjih festivala u Torontu, Veneciji i Londonu još uvek imaju vremena da se realiziju, jer su na jesen, dok će festival u Berlinu biti otvoren u februaru.

Pročitajte i: Prvi maj online – Poznate ličnosti pružaju mentalnu podršku tokom pandemije

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *