Pritisnite enter da počnete pretragu.

Netflix objavio listu najgledanijih filmova na platformi

Netflix je sve transparentniji kada su u pitanju navike gledalaca, te najpopularniji sadržaji, pa je nedavno objavio i listu od 10 najgledanijih originalnih filmova.

Lista je sastavljena na osnovu broja korisnika Netflix-a koji su kliknuli “play” u prve četiri nedelje od kada se neki film pojavio na platformi. Kao problematična stavka se ističe to što se na listi gledalaca našao svako ko je pogledao bar dva minuta nekog sadržaja.

Na prvom mestu se tako našao Extraction koji je premijeru imao u aprilu, dok je na drugom mestu horor film Bird Box iz 2018. godine.

10 najgledanijih Netflix-ovih filmova

1. Extraction (99 miliona)

2. Bird Box (89 miliona)

3. Spenser Confidential (85 miliona)

4. 6 Underground (83 miliona)

5. Murder Mystery (73 miliona)

6. The Irishman (64 miliona)

7. Triple Frontier (63 miliona)

8. The Wrong Missy (59 miliona)

9. The Platform (56 miliona)

10. The Perfect Date (48 miliona)

Na listi se našao veliki broj akcionih filmova, a najveći broj je prikazan u prethodne dve godine, prenosi PC Press pisanje Polygona.

To znači da su originalni sadržaji popularniji od onih koje Netflix otkupljuje, a uprkos tome što se u katalogu našao veliki broj kultnih naslova.

Očekuje se da se broj gledalaca i dalje povećava, budući da bioskopi širom sveta zbog pandemije neće raditi još neko vreme, pa će servisi postati prva stanica za nove filmske hitove, a pod uslovom da se snimanja nastave kao što je planirano.

Pročitajte i: Pazi, snima se! 6 filmova koje je korona stopirala, ali ćemo ih uskoro gledati u bioskopima

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *