Pritisnite enter da počnete pretragu.

Legenda Bitlsa Pol Makartni danas je deka osmoro unuka i piše knjige za decu

Pred čitaoce širom naše zemlje stigla je nova dečja knjiga „Hej, Batadeko!“ u izdanju Lagune i oduševila najmlađe čitaoce. Osim uzbudljive priče, čudesnih junaka i prelepih ilustracija, zanimljivo je da ju je napisala muzička legenda Pol Makartni.

Nekadašnji član čuvenog sastava Bitls Pol Makartni danas je deka osmoro unuka – šest dečaka i dve devojčice, sa kojima provodi mnogo vremena u stvaranju muzike, plesanju i gledanju fudbala.

I upravo je taj divan odnos s njima bio inspiracija za dečju knjigu „Hej, Batadeko“, otkrio je slavni muzičar u intervjuu za BBC.

Sve je krenulo od nadimka koji su mu dali unuci. Mnogo mu se svidelo što ga zovu Batadeka, pa je tako počeo da mašta i da izmišlja priče o junaku koji se baš tako zove, a koga je zamislio kao simpatičnog i pomalo ekscentričnog dekicu hipika, sa sedom bradom i repićem, šeširom i leptir-mašnom, koji svuda nosi i svoj kompas, kako bi sa unucima mogao da leti na krilima mašte.

Kako je dalje otkrio, Batadeka ne liči na njega, jer on nije magičan, ali ipak mu je poklonio jednu svoju crtu – obojica zabavljaju unuke sviranjem gitare.

Mada živimo u doba video-igara, kompjutera i interneta, Pol Makartni veruje da još uvek ima mesta i za staro dobro čitanje i pričanje priča deci, makar pred spavanje.

Tako on uspavljuje svoje unuke, a magični i vrtoglavi doživljaji koje je oživeo u ovoj knjizi neće oduševiti samo najmlađe čitaoce već i celu porodicu.

Knjigu „Hej, Batadeko!“ možete pronaći u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pročitajte i: Posao iz snova za fanove Bitlsa

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *