Pritisnite enter da počnete pretragu.

Medicinska sestra izabrana za ličnost godine na Filmskom festivalu u Veneciji

Alesija Bonari, medicinska sestra koja je za vreme pandemije koronavirusa prva, javno na profilu na Instagramu, pokazala ožiljke od maske koju je nosila satima na Covid-odeljenju bolnice u Milanu u kojoj radi, postala je “ličnost godine”.

Dvadesettrogodišnja medicinska sestra, simbol borbe protiv koronavirusa, ovo priznanje je dobila u toku trajanja festivala “Venecija 77”.

Devetog marta, čim se počelo sa jakim zaštitinim merama, ona je pokazala modrice koje je na njenom licu ostavila maska koju je nosila svakodnevno na smenama koje “nisu imale kraja”.

„Hvala Veneciji na svoj pažnji i ljubavlju koju mi je pružila no iznad svega hvala mojoj Italiji” napisala je Alesija na Instragramu pokazavši sliku na kojoj se vidi kako pozira na crvenom tepihu pred prikazivanje filma Padrenostro koji je doživeo sedam minuta aplauza i stiže u bioskope 24. septembra, piše RTS.

“Molim vas uradite sve ono što je do vas. U ovom momentu se suočavam sa ovom strašnom zdravstvenom situacijom koja me plaši. Ne plaši me da odem u samoposlugu, plaši me da idem na posao. Plašim se jer se možda maska ne naslanja dobro na lice ili se možda mogu slučajno dodirnuti prljavim rukavicama ili virus jednostavno nekako može da se provuče. Jako sam fizički umorna jer sva ova zaštitna sredstva smetaju i izazivaju bolove, u mantilima koje satima ne možemo da skinemo se znojimo i kada se jednom obučete ne možete više satima da se skinete, da odete u wc, da popijete vodu, minimum šest sati”, napisala je Alesija.

“Umorna sam i psihološki, kako ja, tako i sve moje kolege koje već nedeljama rade u ovakvim uslovima ali to nas ne sprečava da obavljamo naš posao kako smo to uvek radili. Ja ću nastaviti da lečim i da se brinem o mojim pacijentima jer sam ponosna i zaljubljena u moj posao. Dakle apelujem na sve vas, ko god da čita ovaj post, nemojte bacati u vetar sav naš napor, budite altruisti, ostanite kod kuće i sačuvajte na taj način one koji su najslabiji. Mi mladi nismo imuni na koronavirus, i mi se možemo razboleti ili još gore, možemo zaraziti druge. Ne mogu sebi da dozvolim luksuz da se vratim kući i da budem u karantinu, moram da nastavim da radim i doprinesem borbi protiv ovog virusa. Molim vas da radite ono što se od vas traži, ovo vas zaista molim”, dodala je medicinska sestra na Instagramu.

Alesija se nakon Venecije odmah vratila na posao, ali niko neće zaboraviti njenu fotografije sa modricama koja je dobila milion lajkova, kao ni njen prelepi osmeh na crvenom tepihu gde je kao prava diva pokazala da je zasluženo izabrana za ličnost godine te da predstavlja lice svih medicinskih sestara koje su se neumorno borile u celom svetu protiv opakog virusa.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *