Pritisnite enter da počnete pretragu.

Porodica Boba Marlija pesmom”One Love” pomaže UNICEF-u u borbi protiv koronavirusa

Porodica pokojnog jamajčanskog pevača, gitariste i tekstopisca Boba Marlija objaviće remiks pesme “One Love”, jednog od najvećih hitova ovog pionira regea, kako bi prikupila novac za Unicefov fond za borbu protiv koronavirusa.

Ovu pesmu su Bob Marli i Vejlersi (The Wailers) originalno snimili 1977, a nova verzija biće omaž i Marlijevoj ćerki Sedeli, sinu Stivenu i unuku Skipu, kao i muzičarima iz konfliktnih zona i deci koja žive u osetljivim sredinama, prenosi Evening Standard.

Tuff Gong International, studio koji je Marli osnovao sedamdesetih, i produkcijska kuća Amplified Music, objaviće remiks “One Love” 17. jula.

Juvelirski brend Pandora, Unicef-ov globalni partner, vodiće računa o svakom dolaru koji donira javnost, do milion američkih dolara, a društvena mreža TikTok biće domaćin licitacije kad izađe remiksovana pesma.

Pročitajte i: Greta Tunberg poklonila UNICEF-u 100.000 dolara za zaštitu dece od Covid-19

‘One Love’ govori direktno o ključnoj istini o ovoj pandemiji: naša najveća nada da pobedimo Covid-19 i da stvorimo ravnopravniji, manje diskriminatoran svet za decu je kroz globalnu solidarnost i saradnju“, rekla je izvršna direktorka Unicef-a, Henrijeta For.

Ona je dodala da je Unicef “oduševljen što je porodica Boba Marlija, zajedno sa Pandorom, ponudili velikodušnu podršku, kreativnost i ljubav da pomognu najranjivijoj deci”, prenosi N1.

Bob Marli (1945-1981) kroz svoj rad je upoznao svet sa jamajčanskom muzikom, i vremenom je širom sveta počeo da biva smatran simbolom muzike, kulture i identiteta Jamajke. Snimio je 13 studijskih albuma i dva živa, a neke od najpoznatijih pesama su mu “No Woman, No Cry”, “Revolution”, “Could You Be Loved”, “Is This Love”, “Redemption Song”, “Buffalo Soldier”, “I Shot The Sheriff”, koja je doživela dodatnu popularnost, posle obrade Erika Kleptona.

Marli je, prema podacima sa njegovog oficijalnog sajta, imao 11 dece, za života je postao Rastafarijanska ikona, a posebne kontroverze u vezi sa njim bile su njegovo otvoreno zalaganje za legalizaciju marihuane, a bio je i zagovornik Panafrikanizma.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *