Pritisnite enter da počnete pretragu.

Ilon Mask gradi plutajuće svemirske stanice za sletanje raketa

SpaceX ne posustaje u svojim ambicijama. Uprkos pandemiji koja i dalje traje, planovi koji su u vezi sa osvajanjem svemira ipak idu napred.

Tako je i Ilon Mask nedavno potvrdio da su u kompaniji “SpaceX” otvorena nova radna mesta za one koji će učestvovati u izgradnji plutajućih stanica za sletanje onih letelica koje budu kretale put Marsa i Meseca, ali i za hipersonične jedinice koje će služiti za brza putovanja po planeti Zemlji.

Zainteresovani su i ranije mogli da vide rendere futurističkih svemirskih stanica, ali se planovi sada ubrzano približavaju stvarnosti.

Stanice će pre svega biti namenjene za poletanja i sletanja Starship letelice – rakete koja je dizajnirana da se koristi više puta, kako za supersonične letove po matičnoj planeti, tako i za istraživanje dubokog svemira.

Radi se o starim naftnim platformama, koje će dobiti novu svrhu, a sa kopnom će biti povezane zahvaljujući Hyperloop-u, prenosi PC Press.

Važno je da se stanice nađu na otvorenom moru, budući da na Zemlji nema mnogo lokacija koje bi zadovoljile uslove za bezbedno poletanje i sletanje kosmičkih letelica.

Prva poletanja se očekuju za dve do tri godine, tako da ima dovoljno vremena da se plutajuće piste dovedu do nivoa koji će garantovati bezbednost.

Pročitajte i: Ilon Mask gradi zvezdani brod

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *