Pritisnite enter da počnete pretragu.

Dronovi naredne generacije su budućnost dostave

Snimci iz dronova često izgledaju veličanstveno, ali stvarnost snimanja dronovima je da mogu biti neverovatno bučni. To je problem koji UPS želi da reši radeći zajedno sa nemačkim proizvođačem dronova Wingcopter.

Obe kompanije će sarađivati na razvoju dronova naredne generacije koje se mogu koristiti za dostavu, a jedan od problema koji planiraju da reše upravo je buka.

UPS je definitivno zainteresovan da koristi dronove za isporuku, ali verovatno da veliki broj glasnih dronova koji lete iznad kvarta neće naići na dobar odziv i odobravanje kod stanovnika.

Dronovi koje je Wingcopter već razvio imaju mogućnost poletanja i sletanja vertikalno, što ga čini idealnim za uske prostore. Takođe ga čini efikasnijim i svestranijim u raznim upotrebama, uključujući komercijalne isporuke, piše PC Press.

Prema UPS-u, “osnovna inovacija koja stoji iza električnih dronova kompanije koji vertikalno sleću i uzleću je patentirani tilt-rotor mehanizam, koji omogućava neprimetan prelaz između dva režima drona: multikopter za lebdenje i fiksno krilo za tiše kretanje prema napred. Aerodinamičke Wingcopter letelice rade sa neverovatnom stabilnošću čak i u otežanim vremenskim uslovima.” Međutim, kako je rečeno, verovatno će proći neko vreme pre nego UPS počne da koristi nove dronove za isporuku.

Pročitajte i: U kineskoj metropoli dronovi dostavljaju poštu

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *