Pritisnite enter da počnete pretragu.

Airbnb nudi besplatan smeštaj za heroje koji se bore protiv koronavirusa

Airbnb poziva stanodavce da pruže besplatan ili smeštaj po nižoj ceni zaposlenima u prvoj liniji koji se pokušavaju boriti protiv širenja korona virusa kroz svoj program “Open homes”.

Ova platforma za kratkoročni najam postavila je sebi za cilj da ugosti 100.000 radnika koji se hvataju u koštac sa hitnim situacijama širom sveta. „Medicinski radnici i osobe koje pružaju prvu pomoć su prvi na udaru u pandemiji korona kirusa i želimo da pomognemo“, rekao je suosnivač Airbnb-a Džo Gebia.

Čuli smo se sa velikim brojem domaćina širom sveta koji žele da obezbede udoban dom ovim herojima. Stanodavci mogu da se uključe u program i imaju mogućnost da besplatno otvore svoje domove putem Airbnb-ove platforme ‘Open Homes’, stvorene 2012. godine, i da udovolje potrebama ljudi kojima je potrebno hitno stanovanje“, saopštila je kompanija, prenosi portal Daljine.

Program “Open homes” započinje u doba prirodnih katastrofa, poput požara, zemljotresa i poplava, raseljavajući veliki broj turista i stanovnika.

Airbnb je nedavno predstavio novu politiku rezervacija ohrabrujući vlasnike stanova da budu fleksibilniji u slučaju otkazivanja zbog pandemije korona virusa. Time je olakšao otkazivanje rezervacija usled nemogućnosti putovanja, što se odnosi i na goste i na domaćine.

Stanodavcima koji nude povraćaj novca za otkaze rezervacija koje bi u protivnom bile naplaćene, platforma Airbnb će pružiti promocije koje povećavaju vidljivost novih rezervacija, uz odricanje standarde provozije od tri odsto, koliko Airbnb uzima pri svakoj rezervaciji.

S druge strane, gostima će na raspolaganju biti filteri koji olakšavaju pronalaženje i rezervisanje smeštaja koji imaju najpovoljniju politiku otkazivanja: fleksibilnu, umerenu ili strogu, a sve u skladu sa situacijom zbog globalne pandemije koronavirusa.

Ove mere biće na snazi do 1. juna 2020. godine, a imaju za cilj da nagrade fleksiblinog domaćina.

Pročitajte i: Airbnb zamrzava zapošljavanja i obustavlja marketing, radnicima manje plate

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *