Pritisnite enter da počnete pretragu.

TikTok zvezde mogu da zarade milion dolara po objavi

Sećate li se vremena kada su blogeri zarađivali gomilu novca za sponzorisane tekstove? Svi su se “preselili” na društvene mreže, a oni najpopularniji stekli su pravo bogatstvo na Instagramu ili YouTube-u. Sada je došlo vreme za “selidbu” na novu platformu – TikTok.

Za neupućene, TikTok je muzička društvena mreža poreklom iz Kine. Omogućava korisnicima da kreiraju zabavne video klipove uz muziku i ples. Ipak, čini se da bi zabavna platforma mogla da postane posebno unosan posao za influensere. Naime, istraživači procenjuju da bi najpopularnije zvezde mogle da zarade i milion evra po jednom postu!

Na primer, istraživači veruju da Ašika Batija, 19-godišnja indijska glumica koja sada ima 14 miliona pratilaca, a broj onih koji je prate raste iz dana u dan, potencijalno bi mogla da naplati 0,0005 dolara po pratiocu za sponzorisanu objavu. Pod pretpostavkom da će nekako uspeti sa sakupi sve korisnike ove platforme, njih 194 miliona, ona bi mogla da zaradi milion dolara po postu, piše Ubergizmo.

@aashikabhatia

Rate this transition 🔥♥️

♬ original sound – Aashika Bhatia

Iako to možda izgleda kao mnogo novca, Džejms Vatli, strasteški partner u marketinškoj agenciji Digitas UK kaže: “Zapravo verujem u te brojke, pa pogledajte koliko je novca otišlo na Instagram. TikTok je nova stvar u koju je uložena gomila novca. Najbrži način da privučete pažnju na ovoj platformi jeste da neko od influensera promoviše vaš profil. Samo ove nedelje TikTok i Fortnite (kompjuterska igrica) objavili su partnerstvo i najavili da će nadmetanje u plesu na TikTok-u rekreirati u igrici Fortnite.”

Pročitajte i: Google prvi put otkrio koliko YouTube zaista zarađuje

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *