Pritisnite enter da počnete pretragu.

TikTok skinut sa trona najpopularnijih aplikacija za iOS

Mesecima je TikTok bila aplikacija koju je najveći broj korisnika iOS platforme skinuo na svoje uređaje. Ova aplikacija oduševila je mlade, a tokom pandemije koronavirusa mnogima je bila glavni izvor zabave.

Međutim, prema podacima analitičke kompanije Sensor Tower, u razdoblju od 1. aprila do 30. maja, mesto najpopularnije aplikacije osvojio je Zoom, aplikacija za videokonferenciju.

Zoom je preuzet 94 miliona puta, dok TikTok ima 71 milion preuzimanja.

Analitičari ističu kako je ovaj uspeh izuzetan jer je retkost da takve “ozbiljne” aplikacije pređu više od 50 miliona preuzimanja. Obično su takve impresivne brojke rezervisane za video-igre ili društvene mreže, prenosi portal Zimo.

Pročitajte i: Broj korisnika Zoom aplikacije porastao za 151 odsto

Ako se spoje preuzimanja iz obe prodavnice – App Store i Google Play Store, onda vidimo da Zoom, TikTok i video-igra Pokemon GO spadaju u elitni klub aplikacija koje su premašile više od 300 miliona preuzimanja u jednom kvartalu.

S obzirom na to da se stvari još uvek nisu vratile u “normalu” i da mnogi još uvek rade od kuće, biće zanimljivo da vidimo kako će se dalje odvijati ovo “takmičenje” u broju preuzimanja.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *