Pritisnite enter da počnete pretragu.

Otišao je Piter Lindberg, mađioničar sa fotoaparatom

Proslavljeni nemački modni fotograf Piter Lindberg, koji je osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka radio sa supermodelima kao što su Sindi Kraford, Naomi Kempbel, Kejt Mos i Linda Evanđelista, preminuo je u 75. godini.

“Sa velikom tugom objavljujemo odlazak Pitera Lindberga…”, piše u poruci koja je objavljena na Lindbergovom zvaničnom Instagram nalogu.

“Za njim ostaju supruga Petra, prva supruga Astrid, četvorica sinova Bendžamin, Džeremi, Sajmon i Džozef, kao i sedmoro unučadi. Posle njegovog odlaska ostala je velika praznina”, stoji u saopštenju.

Piter Lindberg
Piter Lindberg / Foto: Profimedia, AFP

Piter Lindberg, poznat po svom dramatičnom crno belom portretu i elegantnom stilu, preminuo je juče, a uzrok i okolnosti nisu navedeni.

Bio je jedan od najuticajnijih fotografa svoje generacije, a njegovi radovi krasili su naslovnice magazina poput VogueVanity FairHarper’s Bazaar i The New Yorker.

Pročitaj i: Naš fotograf Sever Zolak snimio reklamu sa Bredom Pitom

Rođen je 1944. godine u mestu koje je sada u Poljskoj, odrastao je u Nemačkoj gde je napravio prve korake kao fotograf pre nego što se preselio u Pariz 1978. da nastavi karijeru.

Bio je čuven po magičnim moćima da fotoaparatom uhvati prirodnu lepotu svojih modela.

“Mrzim retuširanje. Mrzim šminku. Uvek kažem modelima – Skini make-up”, rekao je pre nekoliko meseci za Vogue.

Poslednja naslovna strana koju je Lindberg radio jeste upravo čuveno britansko izdanje magazina Vogue, koji je uređivala Megan Markl, a koji je prikazao žene koje je inspirišu.

Pročitaj i: Megan Markl na naslovnicu Voga stavila žene koje je inspirišu – i ti si među njima

Naslovna strana britanskog izdanja magazina Vogue

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *