Pritisnite enter da počnete pretragu.

Kompanija kojoj ne morate da pošaljete CV niti da idete na razgovor da biste dobili posao

Kompanija “MamaLoes” prva je u Holandiji koja je počela sa zapošljavanjem radnika bez podnošenja rezimea i propratnog pisma.

Reč je o takozvanom otvorenom zapošljavanju, gde ljudi koji žele da rade treba samo da ostave svoje ime i kontakt podatke kompaniji “MamaLoes” i da čekaju poziv. Budući da radnici ne ispunjavaju nikakve upitnike i ne idu na posebne razgovore sa poslodavcem, posao dobijaju kada dobiju poziv iz firme, javlja Euronews, a prenosi Srna.

Kompanija “MamaLoes” bavi se prodajom predmeta za decu preko interneta.

Pročitaj i: STAR – tehnika koja će vam pomoći da zablistate na razgovoru za posao

“Počeli smo da zapošljavamo ljude ne postavljajući nikakva pitanja i to se zove otvoreno zapošljavanje”, rekao je direktor kompanije Lus de Volder, koji je rekao i da se odluka o zapošljavanju ne donosi na osnovu procene kandidata prema iskustvu ili nečem drugom.

“Nama je dovoljno da ta osoba kaže da može da obavlja taj posao. Mi njima onda dajemo priliku da obavljaju taj posao i da se dokažu”, rekao je De Volder.

On je dodao da radnici počinju sa minimalnom platom, ali vremenom mogu da napreduju. Otvoreni koncept zapošljavanja potekao je iz pekare “Grejston” u Njujorku koju je osnovao učitelj zen filozofije.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *