Pritisnite enter da počnete pretragu.

Huawei napravio aplikaciju za instaliranje Android aplikacija i tako rešio problem

Kompanija Huawei shvatila je da će teško ubediti ljude da kupuju njihove telefone bez pristupa Google aplikacijama. Dokaz za to je model Mate 30, prvi Android telefon koji nema Google podršku i koji je van Kine zabeležio slabu prodaju.

Huawei je pronašao način da reši ovaj problem pomoću aplikacije “App Search”. Ova aplikacija omogućava korisnicima da instaliraju aplikacije poput Facebooka i WhatsAppa, a trenutno se testira u Nemačkoj.

Kako se Mate 30 veoma slabo prodaje izvan Kine, Huawei na ovaj način bez sumnje pokušava da poboljša prodaju serije P40 i Mate X.

S obzirom na to da će serija P40 uskoro početi da se prodaje, očekuje se da će aplikacija AppSearch zvanično biti dostupna lansiranjem novih modela Huawei telefona, piše Engadget.

Aplikacija će moći da se preuzme sa AppGallery prodavnice. Odatle su vam prikazane popularne Google aplikacije poput Facebooka, Messengera, Instagrama i Twittera.

Međutim, aplikacija ne obezbeđuje direktno preuzimanje i instalaciju već upućuje korisnike na lokacije odakle mogu da ih preuzmu.

Huawei je eksplicitno naglasio da aplikacija “asistira korisnicima da pronađu popularne aplikacije konsolidacijom više alternativnih lokacija za njihovo preuzimanje”, među kojima su Amazon, APKPure, APKMirror kao i HGS.

Pročitajte i: Kineski giganti se udružili protiv Androida

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *