Pritisnite enter da počnete pretragu.

Da li je fakultet presudan za dobijanje posla?

Iako se u mnogim oglasima za posao traži formalno obrazovanje, istina je da poslodavci sve više gledaju i traže znanje, čak iako budući zaposleni nemaju završen fakultet. Sa druge strane, postavlja se pitanje – da li nas i u kojoj meri fakultet pripremi za posao?

Kako piše Harvard Business Review često se poslodavci žale na jaz koji postoji između onog što studenti uče na fakultetu i onoga što se od njih očekuje da znaju kada počnu da rade.

Statistika kaže da će diploma značiti mnogo za zaradu zaposlenima u podsaharskoj Africi (gde su diplome relativno retke), jer će je povećati za više od 20%, ali taj procenat pada na svega 9% kada se radi o Skandinaviji (gde više od 40% odraslih ima završen fakultet).

Najtraženija zanimanja u Srbiji: Kako do posla odmah posle fakulteta

Postoji veliki broj rasprava o tome kolika je zapravo vrednost fakultetske diplome. Prema prvoj, meta-analizom je utvrđeno da je veza između nivoa obrazovanja i učinka na poslu veoma slaba. Štaviše, mnogo je bolji indikator za poslovni potencijal nečiji rezultat IQ testa. Zato, ako treba da biramo između kandidata sa fakultetskom diplomom i onog sa višim koeficijentom inteligencije, trebalo bi da očekujemo da će ovaj drugi na većini poslova imati bolje rezultate, a posebno na onim za koje je potrebno konstantno učenje i razmišljanje.

Akademski rezultati pokazuju koliko je kandidat učio, ali njihovi rezultati IQ testa pokazuju kakva im je sposobnost da uče, rezonuju i zaključuju logički.

Kada poslodavci traže univerzitetske kvalifikacije, to je često zbog toga što ih vide kao pouzdan indikator intelektualnih kompetenci kandidata. Ali, ako im je to fokus, onda mogu da odaberu i nekog na osnovu psihološke procene, što je jednako pouzdan metod procene nečije poslovne sposobnosti, a nije uslovljeno nečijom materijalnom situacijom, odnosno mogućnostima da finansira studije.

U potrazi si za poslom? Prijavi se na Originalne razgovore!

U nedavno obavljenom istraživanju ManpowerGroup, od 2.000 poslodavaca, više od 50% njih navelo je rešavanje problema, saradljivost, odnos sa klijentima i komunikaciju kao najvrednije veštine. Takođe, izveštaj koji je objavio Josh Bersin navodi da poslodavci biraju kandidate zbog njihove prilagodljivosti, uklapanja u okruženje i potencijala za razvoj kada je reč o traženim tehničkim veštinama. Velike kompanije poput Google, Amazon i Microsoft, naglašavaju važnost “learnability” (sposobnost učenja, radoznalost i “gladan um”), kao glavne indikatore potencijala za razvoj u karijeri.

Na kraju, važan zaključak je da i sama diploma koju stičete nije dovoljna da postanete primamljivi poslodavcima, za to je daleko važnije da radite na razvoju svojih potencijala i da budete otvorenog uma i spremni za učenje.

Autor: Original
Foto:
Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *