Pritisnite enter da počnete pretragu.

BlackBerry više neće proizvoditi mobilne telefone

Počeli su kao pejdžeri 1999. godine, a svoje ime izgradili su u sferi “poslovnih telefona”.

Mobilnim telefonima marke BlackBerry, koji su obeležili čitavu jednu eru, došao je kraj.

Još u decembru 2016. godine, TCL je objavio da je obezbedio prava za stvaranje i prodaju pametnih telefona marke BlackBerry. Ovo je doživljavano kao oživljavanje brenda, a rezultiralo je izdanjem telefona poput KEYone, Motion, KEY2 i KEY2 LE.

KEY telefoni bili su posebno zanimljivi jer su vratili kultni dizajn sa fizičkom QWERTY tastaturom u svetu ispunjenom ravnim staklenim pločama koje se međusobno ne razlikuju. Na žalost, nostalgija dizajna iz prošlih dana izgleda da nije bila dovoljna da BlackBerry brod nastavi sa plovidbom, piše Android Central, a prenosi B92.

Prava TCL Communication kompanije za BlackBerry Mobile, koja su još uvek u vlasništvu BlackBerry Limited, prestaju 31. avgusta i nakon tog roka ova kineska kompanija više neće proizvoditi, prodavati niti direktno servisirati BlackBerry telefone. Podrška za korisnike i garanciju, kroz servisnu partnersku mrežu trajaće do 31. avgusta 2022. godine, nakon čega će se cela ova priča i završiti.

U zvaničnom saopštenju se ne spominje da li će biti budućih ažuriranja softvera. Model KEY2 i dalje koristi Android 8.1 Oreo, a teško da će nakon ovih vesti neki biti ažuriran na kasnije Android verzije.

Pročitajte i: U 2020. stižu novi emotikoni, fokus na rodnoj ravnopravnosti

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *