Pritisnite enter da počnete pretragu.

Avio-kompanije se “lažnim letovima” bore protiv korona-krize

Pandemija koronavirusa smanjila je prihode mnogim kompanijama, među koje spadaju i avio-prevoznici. U nedostatku putovanja i putnika, a i većih troškova zbog zaštitnih mera, neke od njih dosetile su se kako bi mogle dodatno da zarade.

Neke avio-kompanije su, na primer, uvele posebnu ponudu koja uključuje sletanje tamo gde ste i poleteli. Tako, na primer, Qantas Airlines prodaje “izletnička” preletanja preko Antarktika.

Neki od njih odrekli su se naknade za promenu karte i termina putovanja, samo kako bi se ljudi lakše odlučili na to da koriste njihove usluge. Drugi u nedostatku putnika prevoze terete, pakete i slične predmete. Avio-kompanija Air Asia Group fokusirala se, tako, na isporuku voća i povrća, prenosi portal 24sata.hr.

Jedan avio-prevoznik iz Japana ponudio je 90-minutni let sa havajskom tematikom – posada aviona nosila je havajske košulje i posluživala posebna pića, u skladu sa temom. Slično se moglo videti i u Kini.

Pogledaj i: Avioni u karantinu: Kako izgleda pandemija iz ugla travel blogera

U julu, tajvanski aerodrom Taipei Songshan uvrstio je u svoju ponudu let koji se nikada nije ni desio. Prijavilo se više od 7.000 ljudi, ali je izabrano samo 60 srećnika.

Oni su prošli sve provere kao za pravi let, ali su nakon 15 minuta provedenih u avionu izašli i uživali u šopingu na aerodromu.

Ideja je bila toliko uspešna da su odlučili da je ponove još nekoliko puta.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *