Pritisnite enter da počnete pretragu.

Fidži otvorio granice samo za milijardere i već stiže prva tura gostiju

Nakon meseci izolacije zbog pandemije koronavirusa, karantina i zatvorenih granica i nama veoma udaljeni, egzotični Fidži napokon se otvorio. Međutim, postoji jedan značajan uslov – ulaz je dopušten samo milijarderima.

Iskren, nimalo uvijen poziv objavio je na društvenoj mreži Twitter premijer države Fidži.

Dakle, recimo da ste milijarder koji želi da leti sopstvenim avionom, iznajmi sopstveno ostrvo i, u tom procesu, investira milione dolara u Fidži. Ako ste preduzeli sve neophodne zdravstvene mere opreza i pokrili sve troškove, možda imate novi dom u raju u koji možete pobeći od pandemije”, objavio je predsednik tamošnje vlade Frank Bainimarama.

U prevodu, Fidži želi da oživi svoj paralizovan turistički sektor od kojeg, u ekonomskom smislu, i te kako zavisi, i to privlačenjem “VIP gostiju”, piše Novac.hr.

Među takve, prema njihovim rečima, spadaju i oni koji dolaze svojim jahtama, a koji su spremni prvo da provedu 14 dana na moru ili u izolaciji.

Da je poziv vlasti na Fidžiju naišao na plodno tlo, dokazuje i njihova objava da je u nedelju trebalo da dočekaju svoju prvu “pošiljku” od 30 bogataša iz jedne veoma poznate kompanije.

Ime kompanije nisu želeli da otkriju, ali su pojasnili da njih 30-ak stiže privatnim avionom i da će na ostrvu provesti tri meseca.

Pročitajte i: Kako je jedan veterinar uspešno suzbio koronavirus i postao heroj nacije

Fidži je dosad zabeležio samo 18 slučajeva zaraze koronavirusom i nisu imali nijedan smrtni slučaj, a već tri nedelje nisu imali nijednog obolelog.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *