Pritisnite enter da počnete pretragu.

4 thoughts on “Šta kada jedina šansa za roditeljstvo postaje krivično delo”

 1. Ovaj tekst prsti od pristrasnosti. Iako su se spomenule ‘moguce malverzacije’, uopste se nisu spomenule koje, ali je zato vise puta naglaseno kako roditelji imaju ‘pravo na srecu’.
  Gde je tu sreca surogat majke? Kako bi zakon zastitio zene koje iz nuzde pristaju na surogatstvo? Kakav uticaj ta cela procedura ima na njenu psihu? Sta ako surogat majka pozeli da zadrzi dete? Mozda nema njene gene, ali svakako je ona ta koja ga ne nosila 9 meseci, vezala se za njega, razvila majcinski odnos prema njemu. Da li je humano i eticki oduzeti joj dete jer je potpisala ugovor?
  Verujem da nije lako, ali zaslepljenost zeljom da se dobije dete nije opravdanje da se iskoristi drugo zivo bice na ovakav nacin. To sto je neko pristao na ovo, ne znaci da je u redu da mu se to uradi.
  Zatim, ako bi se uvela ovakva procedura kao legalna, pitanje je koliko bi ljudi usvajalo decu iz domova, a to su deca kojima su zastita i zdrava porodica zaista neophodni.
  Puno se stvari treba razmotriti kad je ova tema u pitanju, ‘pravo na srecu’, jednostavno, nije dovoljan argument.

  1. Hvala na komentaru, uvek je dobro i potrebno čuti različita mišljenja.
   Svakako, u pitanju je veoma kompleksna tema, koja se ne može rešiti preko noći, ali je veoma važna, za neke ljude i životno bitna, stoga je važno i ne biti isključiv.
   Postoje prakse koje funkcionišu u svetu i načini na koje je to regulisano i zakonodavci svakako treba da razmotre sve pre nego što surogatstvo kod nas postane dozvoljeno.
   Još jednom hvala na komentaru, čitajte nas i dalje!

 2. Svaka cast na tekstu.Najbolji koji sam procitala o ovoj temi.😊Svako ima pravo na roditeljstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *