Pritisnite enter da počnete pretragu.

Ceo Berlin postao bioskop na otvorenom

Pandemija Covid-19 pretvorila je glavni grad Nemačke u jedan veliki bioskop po vedrim nebom.

Kako su bioskopi širom sveta zatvoreni zbog koronavirusa i nema naznaka kada će dvorane biti ponovo otvorene, u izolaciji se rodila inicijativa koja je ceo Berlin pretvorila u bioskop na otvorenom, a zgrade su postale filmsko platno.

Kao odgovor na restrikcije i mere opreza radi sprečavanja širenja zaraze, uključujući i društveno distanciranje, nastao je projekat Windowflicks.

Naime, nekoliko berlinskih kvartova pozvalo je stanovnike glavnog grada Nemačke da izađu na svoje terase, u bašte i dvorišta ili da sa prozora gledaju filmove koji se prikazuju na zidovima susednih zgrada.

Za dobar program i prikazivanje filmova pobrinula se kompanija Yorck Kino Grupa, dok su pojedina lokalna preduzeća obezbedila besplatne kokice.

Želeli smo da pokažemo ljudima da ne moraju da se zatvore u kuće i sami gledaju u ekran, već da otvore prozore i pogledaju film sa svojim komšijama“, rekao je Olaf Karkhof, direktor jedne od kompanija koja podržava projekat Windowflicks.

Svi koji žele da učestvuju u ovom projektu i pogledaju film moraju da se prijave putem mejla, kao i da ispunjavaju uslove za prikazivanje filma, odnosno da žive u stambenom bloku gde je najmanje 20 prozora okrenuto ka praznom zidu.

Većina filmova je titlovana kako ne bi ometala one koji se ipak odluče da uživaju u tišini svog doma.

Projekcije su besplatne, ali organizatori Windowflicks-a apeluju na sugrađane da svojim donacijama podrže kampanju “Fortsetzung Folgt” i nezavisne bioskope, prenosi Lonelyplanet.

Pročitajte i: Berlinski umetnici napravili izložbu na balkonima

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *