Pritisnite enter da počnete pretragu.

Popularne lokacije koje su inspirisale slavne knjige


Radnja u većini najpopularnijih knjiga inspirisana je mnogim stvarnim lokacijama iz celog sveta, ili se upravo u njima i dešava.

Kako bi saznali koja je lokacija, koja je poslužila za inspiraciju prilikom pisanja neke knjige, najpopularnija, portal OnBuy analizirao je Instagram i broj heštegova za svaku destinaciju.

Svaka lokacija je spomenuta uz hešteg knjige, a u sam vrh izdvojile su se tri destinacije.

Na prvom mestu našla se Pjaca Navona (Piazza Navona) u Rimu. Ovde se odvija radnja knjige “Anđeli i demoni” Dena Brauna.

Iako je trg sam po sebi turistička atrakcija i na njemu je slavna “Fontana četiri reke”, popularna je i zbog Roberta Lengdona, glavnog junaka romana.

Brojevi ne lažu, a govore o nešto više od 395.000 haštagova. Naravno, popularnosti knjige je doprinela i filmska ekranizacija pre 12 godina, ali i ostali naslovi Dena Brauna.

Glenkou

Druga najpopularnija lokacija je Glenkou u Škotskoj, sa nešto više od 384.000 haštagova.

Autorka Harija Potera, Dž. K. Rouling, očigledno je uspela da nagovori desetine hiljada obožavalaca malog čarobnjaka da posete ovu destinaciju, a sve kako bi videli Hagridovu kolibu.

Prolaz divova
Prolaz Divova

Na trećem mestu našao se serijal “Pesma leda i vatre”, Dž. R. R. Martina. Mesto koje mu je posebno dalo inspiraciju je Prolaz divova u Severnoj Irskoj, o čemu svedoči fascinantan broj od 288.000 heštegova.

Pogledaj i: Džordž R.R. Martin ne želi da promeni kraj knjige, iako ga fanovi mole

Izvor: Pun kufer
Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *