Pritisnite enter da počnete pretragu.

Milijarder Mark Kjuban otkrio najbolji savet koji je ikada dobio

Bogatstvo Marka Kjubana, preduzenika i investitora, procenjuje se na 4,3 milijarde dolara. Vlasnik je NBA kluba Dallas Mavericks i u svom vlasništvu ima niz kompanija.

S obzirom na to koliko je uspešan u poslovnom svetu, Mark Kjuban sigurno je dobio razne savete za napredak karijere, a za Bussines Insider otkrio je koji savet smatra najboljim koji je dobio u životu.
Reč je o dve veoma jednostavne rečenice: “Danas si najmlađi nego što ćeš ikada biti. Živi tako.”

Taj savet sam dobio od oca. Poenta je bila da, kako dostižemo veći broj godina, mislimo da smo stari. Onda se osvrnemo unazad i shvatimo koliko smo zapravo bili mladi, a da nismo iskusili stvari koje smo želeli jer smo mislili da smo stari. Sve je stvar perspektive. Danas ste najmlađi nego što ste ikada bili. Ali takođe ste i najstariji jer stariji niste bili, objasnio je ovaj bogataš.

Razmislite o svim stvarima koje ste želeli da uradite, ali niste. Šta ste radili umesto toga? Ako ste poput mene, ne možete da se setite. Sve što znate je da vreme prolazi, a sve što ste radili umesto toga nije bilo ni vredno sećanja.

Razmislite o jednoj stvari o kojoj ste sanjali pre pet ili deset godina, ali niste radili na ispunjenju, i razmislite o tome koliko biste danas bili dobri u toj stvari da jeste. Razmislite o svom vremenu koje ste izgubili i nikad se više ne možete vratiti.

Počnite danas da radite na nečemu o čemu se nadate, pa za pet ili deset godina nećete žaliti za prošlim vremenima.

Dakle, uradite sve ono što želite. Nemojte nikad dopustiti da morate izgovoriti rečenicu: “Eh, da sam barem…”

Da, biće teško. I da, biće bolno. Ali boleće mnogo manje nego da se jedog dana osvrnete na ono što je moglo biti, a nije. Možda zvuči otrcano, ali žaljenje za nečim je uvek teže od toga da pokušate, pa makar i ne uspeli, savetuje Mark Kjuban.

Pročitajte i: Džejms Klir za “Original”: Moć malih navika

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *