Pritisnite enter da počnete pretragu.

Twitter prelomio i dozvolio radnicima da zauvek rade od kuće

Američka kompanija Twitter planira da odobri nekim od svojih zaposlenih da trajno rade od kuće čak i kada mere izolacije radi suzbijanja koronavirusa budu potpuno ukinute.

Twitter je prva velika kompanija iz tehnološke industrije koja je preduzela tako drastične odluke po pitanju rada na daljinu.

Ako naši zaposleni imaju ulogu i položaj koji im omogućuju da rade od kuće i ako oni to žele trajno da urade mi ćemo im to omogućiti“, rekao je portparol Twitter-a za Frans pres.

Inače naše kancelarije će ih toplo primiti uz neke dodatne mere predostrožnosti kada procenimo da više nije riskantno da se vrate“, dodao je on.

Kompanija je navela da će uz vrlo retke izuzetke kancelarije ostati zatvorene do septembra i da će svako ponovno otvaranje biti smišljeno, postepeno i zavisiti od slučaja do slučaja.

Neće biti nikakvih poslovnih putovanja pre septembra i većina događaja firme predviđena za 2020. gde je potrebno fizičko prisustvo su otkazana.

Kako prenosi sajt BuzzFeed News, ta uputstva je preneo šef i osnivač Twitter-a Džek Dorsi u mejlu poslatom zaposlenima grupe.

Twitter je sredinom marta već dao instrukcije svim svojim zaposlenim u svetu da rade od kuće da bi se borili protiv širenja virusa.

Slične odluke donele su i druge velike Internet kompanije da bi zaštitili svoje zaposlene među kojima Google, Apple i Facebook. Google i Facebook su pomerili vraćanje u kancelarije za 2021. godinu.

Pročitajte i: 9 društvenih mreža za koje niste čuli

Izvor: Beta

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *