Pritisnite enter da počnete pretragu.

PETA nudi 250.000 evra da se trajno zabrane trke s bikovima

Koristeći odluku o tomu da se ovogodišnja trka s bikovima u Pamploni otkaže zbog koronavirusa, udruženje za zaštitu životinja PETA ponudilo je organizatorima 250.000 evra da to postane trajno.

Ponuda je samo simbolična jer Festival svetog Fermina, osmodnevna fešta u kojoj je slavna trka s bikovima najpoznatiji deo, godišnje donosi 74 miliona evra u gradski budžet.

Trke i borbe s bikovima su nasleđe iz daleko manje prosvećenih vremena kada ljudi nisu shvatali da životinje osećaju bol“, navodi se u pismu aktivista za zaštitu životinja gradonačelniku Pamplone Enrikeu Maji.

Gradske vlasti, koje su otkazale ovogodišnje izdanje festivala u julu, prvi put za 40 godina, nisu komentarisale ponudu, prenosi N1 Info.

Festival, koji je proslavio Ernest Hemingvej u romanu “A sunce izlazi” iz 1926. godine, uključuje trku s bikovima svakog jutra uskim uličicama Pamplone uz hiljade učesnika iz celog sveta.

PETA i druga udruženja za zaštitu životinja svake godine protestuju veče uoči početka festivala, ali gradske vlasti tvrde da je fešta deo lokalne kulture.

Pročitajte i: Kako izgleda okean iz ugla morske kornjače

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *