Pritisnite enter da počnete pretragu.

Tinejdžerka zaradila 300.000 evra dajući imena tuđoj deci

Bo Rouz Džesap je 19-godišnjakinja koja zarađuje dajući imena deci drugih ljudi. Nakon što je 2016. godine s roditeljima posetila porodične prijatelje u Kini, očev prijatelj zamolio ju je da smisli britansko ime njegovom novorođenom detetu jer su Kinezima britanska imena privlačna.

Razlog tome je i činjenica da je nezgodno imati samo kinesko ime jer ono onemogućava osobi da ima korisničko ime ili mejl adresu na internacionalnim stranicama ili fakultetima u budućnosti, zbog čega Kinezi deci daju jedno kinesko i jedno englesko ime.

Iako je prvo objasnila da se ne smatra dovoljno važnom osobom u detetovom životu da bi mu dala ime, kada je čula kakva apsurdna imena deca u Kini vrlo često dobijaju, poput Roleks, Epl i slično, odlučila je nešto da učini da to spreči, pa je pokrenula sopstveni posao pod nazivom Special Name.

Reč je o stranici koja Kinezima daje uvid u tradicionalna britanska imena, a funkcioniše tako da korisnik prvo odabere pet od ponuđenih 12 osobina koje bi mogle da krase njegovo dete. Metoda kojom Kinezi tradicionalno daju imena vrlo je slična toj, zbog čega je Bo odlučila da zadrži isti pristup.

Nakon što odaberu pol i osobine, roditeljima se generišu tri imena koja mogu podeliti i prokomentarisati s članovima porodice i prijateljima putem We-Chata i tako donesu konačnu odluku. Svaki predlog imena mogu odštampati na sertifikatu koji uključuje i značenje imena, a dobiju i primer jedne poznate osobe koja nosi to isto ime.

Prvih 160 hiljada imena je odradila besplatno, a kasnije je po imenu naplaćivala svoju uslugu svega 60 penija. Od tada je zahvaljujući njoj čak 670 hiljada beba dobilo ime, a ona je zaradila preko 300.000 evra, piše MamaMia.

Bo ističe da ne može da proceni koja su britanska imena najpopularnija među korisnicima njene stranice, ali je raduje što je doprinela nečemu, a pritom se zabavlja.

– Nisam očekivala da će to biti išta više od malog projekta. Ovo je prijatno iznenađenje, ali sasvim sigurno je – iznenađenje – zaključila je snalažljiva devojka.

Foto: Profimedia

Budi deo Viber Original zajednice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *